موضوع صلح و آرامش یکی از ضروریات دنیای امروز، در اشعار  و افکار مولانا به مشهود است
۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۱
1
اشعار مولانا تجلی‌گاه آیات قرآن است؛ در آستانه هشتم مهرماه روز بزرگداشت مولانا نشست علمی مولانا؛ صلح دورن و بیرون با هدف بررسی اندیشه‌های صلح جویانه مولانا در مثنوی و بزرگداشت این عارف بزرگ ایرانی در کوالالامپور برگزار شد.

در آستانه هشتم مهرماه، روز بزرگداشت مولانا نشست علمی مولانا؛ صلح دورن و بیرون با هدف بررسی اندیشه‌های صلح جویانه مولانا در مثنوی، بزرگداشت این عارف بزرگ ایرانی و ترویج شعر و ادب فارسی در بین ملل مختلف از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی با همکاری گالری هنر شهر کوالالامپور برگزار شد.
این مراسم با حضور محمدرضا بک صحرایی معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی، خانم مایزون عمر رئیس گالری هنری Kl city، پروفسور احمد مراد مریکن، حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ایرانیان مقیم مالزی، جامعه فرهیختگان کشور مالزی و سفرای برخی از کشور‌های مسلمان مانند تاجیکستان و افغانستان برگزار شد.در این مراسم، حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوی اسلامی ایران در مالزی، با اشاره به اینکه حضرت مولانا یکی از افتخارات و سرمایه‌های ایران محسوب می‌شود، گفت: در جنوب شرق آسیا این عارف و شاعر بزرگ را با نام» رومی» می‌شناسند. وی با بیان اینکه مردم مالزی با نام و اندیشه مولانا آشنا هستند، اظهار کرد: مثنوی مولانا در شش جلد توسط پروفسور اجمل به زبان مالایی ترجمه شده، اما یکی از آرزو‌های مردم مالزی خواندن این کتاب ارزشمند به زبان فارسی است.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، به بررسی» صلح درون و بیرون از نگاه مولانا» پرداخت و ادامه داد: موضوع صلح و آرامش یکی از ضروریات دنیای امروز است که در اشعار و افکار مولانا به چشم میخورد.
وی با اشاره به حملات گسترده اسرائیل به لبنان، فلسطین و غزه، افزود: دنیای امروز نیازمند یک اتحاد برای مقابله با ظلم است برای اینکه بتوانیم در منطقه صلح و آرامش را برپا کنیم.
ارزانی، به دیدگاه مولانا در خصوص صلح پرداخت و گفت: در اندیشه مولانا برای ایجاد صلح بیرون باید ابتدا به صلح درون رسید در واقع اگر کسی در دورن خود آرامش داشته باشد می‌تواند در مناسبات اجتماعی هم به تعامل و صلح دست پیدا کند. وی مقدمه صلح درونی را از نگاه مولانا زیست صادقانه دانست و گفت: زیست صادقانه یعنی انسان بتواند بین باورها، اعتقادات، خواسته‌ها، آرمان‌ها و بینش خود یک انطباق ایجاد کند و به مسئله یکپارچگی وجود برسد ما آنچه که از اشعار و اندیشه مولانا فهم می‌کنیم این است که کسی که آرامش درون ندارد در جهان نیز به دنبال صلح نیست و اگر هم باشد، موفقیت ندارد.رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، ادامه داد: انطباق بین رفتار، گفتار و کردار؛ صلح درونی را به ارمغان می‌آورد لذا فردی که در دورن به صلح رسیده باشد می‌تواند صلح را نیز در جامعه برقرار کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.