به گزارش اسرار ، روزنامه فرانسوی نوشت جنگ روسیه و اوکراین باعث شده مسکو به چین روی بیاورد؛ چرخشی که به گفته لوموند، گرچه از سر ناچاری بوده، اما ایالات متحده را نگران کرده است.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان اخیراً به چین سفر کرد و در اواسط سال میلادی جاری هم قرار است «شی جینپینگ» رئیسجمهور چین به اروپا سفر کرده و با «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه دیدار کند. لوموند گزارش داد آمریکا از متحدان خود در اروپا خواسته در این دیدارها سعی کنند پکن را از نزدیکشدن به مسکو منصرف کرده و کاری کنند چین روابط تجاری خود با روسیه را محدود کند.
به گزارش رسانه فرانسوی، این پیام آمریکا که در هفتههای اخیر از سوی آمریکا، فرانسه و آلمان تکرار شده، نشاندهنده این است که واشنگتن تا چه حد نگران نزدیکشدن روسیه و چین در نتیجه جنگ اوکراین است.
بر اساس این گزارش، آمریکا برای اثبات خطری که از نزدیکشدن روسیه و چین متوجه غرب شده است، در ماه میلادی جاری اسنادی را منتشر کرد که نشان میدهد در سهماهه چهارم ۲۰۲۳، روسیه بیش از ۷۰ درصد قطعات ماشینی لازم برای ساخت موشکهای بالستیک را از چین وارد کرده است. علاوه بر این، آمریکا مدعی است که در سال ۲۰۲۳ تقریباً ۹۰ درصد از واردات قطعات میکروالکترونیک که روسیه در ساخت تانکها و موشکهای خود استفاده میکند، از چین انجام شده است.
به گزارش لوموند، نزدیکشدن روسیه و چین اتفاق تازهای نیست، بلکه به الحاق شبهجزیره کریمه در ۲۰۱۴ بازمیگردد؛ یعنی زمانی که روابط روسیه با غرب سرد شد و مسکو در مواجهه با تحریمهای آمریکا و اروپا، به چین روی آورد. بااینحال، با آغاز جنگ اوکراین در ۲۰۲۲ روسیه چرخش جدیتری بهسوی چین داشت و اتحادیه اروپا را که یکی از شرکای تجاری مهم این کشور بود، رها کرد.
نشریه فرانسوی همچنین در توضیح دلیل نگرانی آمریکا از نزدیکی پکن و مسکو با اشاره به ضعف صنایع نظامی غرب در تداوم حمایت از اوکراین نوشت: «صنایع دفاعی روسیه توانستهاند با وجود تحریمهای گسترده غرب، با سرعت بالایی تجدید قوا کرده و نیازهای تسلیحاتی این کشور را در جنگ با اوکراین برآورده کنند؛ امری که در عملکرد این کشور در جنگ تاثیر شگرفی داشته و تا حدی به روابط تجاری روسیه با کشورهایی مانند چین و هند مرتبط است.»
به گزارش لوموند، فروش نفت روسیه به کشورهایی مانند چین و هند عاملی است که در جنگ اوکراین به روسیه کمک بزرگی کرده، اما آنچه حساسیت آمریکا را افزایش داده صادرات قطعاتی از چین به روسیه است که در مسکو از آنها در ساخت سلاح و فشار بر اوکراین استفاده میکند.
یکی دیگر از دلایل نگرانی آمریکا از گرمشدن روابط این دو کشور تغییرات عمدهای است که در توازن قدرت در جهان روی داده است.
آمریکا همه چیز را با معیار رشد چین اندازه میگیرد و نمیتواند این جریان را نادیده بگیرد. آنچه رابطه روسیه و چین را گرمتر میکند، موضعی مشترک در برابر سلطهجویی آمریکا است. این اتفاق بهتازگی نیفتاده و در ۲۰۱۴ نیز با الحاق کریمه و سردشدن روابط مسکو با غرب، روسیه به چین روی آورد.
لوموند:
رسانه فرانسوی با اشاره به نزدیکشدن مسکو و پکن در نتیجه درگیریهای روسیه با اوکراین در ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲، گزارش داد آمریکا از این مسئله نگران است و از اروپا خواسته این اتحاد را برهم بزند.
ثبت دیدگاه