به گزارش اسرار، دستیاران «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا سعی دارند در واکنش به حمله ایران به رژیم صهیونیستی تحریمهای اقتصادی تازهای را علیه تهران وضع کنند، اما کارشناسان بر این باورند که کاخ سفید برای دستیابی به این هدف تنها چند راه محدود دارد که به درگیری با چین یا افزایش بهای نفت منجر نشود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یکشنبه از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق خبر داد و اعلام کرد ایران دهها فروند موشک و پهپاد را به اهدافی در سرزمینهای اشغالی شلیک کرده است. این حمله در واکنش به حمله صهیونیستها به کنسولگری ایران در سوریه صورت گرفت که به شهادت هفت تن از مستشاران نظامی ایران منجر شده بود.
آمریکا و متحدانش اعلام کردهاند از اقدام نظامی علیه ایران حمایت نمیکنند، اما قصد دارند با وضع تحریمهای اقتصادی و دیپلماتیک، ایران را «منزوی» کرده و فشارهایی را بر تهران تحمیل کنند.
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی با اشاره به اینکه ایران همین حالا هم یکی از تحریمشدهترین کشورهای جهان است، بسطدادن تحریمها به خریداران نفت ایران در چین را یکی از گزینههای محدود دولت آمریکا برای تحریم مضاعف ایران دانست.این در حالی است که وزیر خزانهداری آمریکا و دیگر مقامات دولت بایدن در ماههای گذاشته در سفرهای متعدد به چین سعی داشتهاند روابط میان واشنگتن و پکن را بهبود بخشند. حال در صورت تحریم روابط نفتی ایران و چین، احتمال دارد خشم پکن برانگیخته شده و تمام رشتههای کاخ سفید برای احیای روابط با چین پنبه شود. از سوی دیگر، تحریم فروش نفت ایران به چین میتواند موجب افزایش بهای نفت جهانی شود و این در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، برای کاخ سفید خوشایند نیست.بااینحال، مقامات آمریکایی اذعان کردهاند اگر واشنگتن میخواهد درآمدهای نفتی ایران را قطع کرده یا به میزان محسوسی کاهش دهد، راهی جز تحریم شرکتهای چینی ندارد. «باب مکنالی» رئیس یک شرکت مشاوره در حوزه انرژی گفت تحریم بانکهای چین به دلیل تسهیل خرید نفت از ایران میتواند تولیدات نفتی در جهان را ۱.۵ میلیون بشکه کاهش دهد. این امر ممکن است بهای هر بشکه نفت را به بیش از ۱۰۰ دلار افزایش دهد و این برای دولت بایدن یک کابوس خواهد بود.این تحلیلگر گفت: «بایدن نمیتواند از پس تبعات تحریم نفت ایران برآید. شاید آنها چند اقدام نمادین انجام داده و چند شرکت را تحتفشار بگذارند، اما احتمالا فراتر از این نخواهند رفت.» مدیرعامل یک اندیشکده متمرکز بر امور بینالملل و دیپلماسی اقتصادی در انگلیس به واشنگتنپست گفت: «ما اساسا از نوامبر ۲۰۱۸ حداکثر فشار را بر ایران وارد آوردهایم و کار بیشتری نمیتوان انجام داد. این واقعا مشکل فشار حداکثری است؛ اینکه شما در موقعیتی قرار میگیرید که ناگهان آنچه فکر میکردید تنها به سیاست ایران مربوط میشود، دیگر فقط به ایران محدود نخواهد شد.»
ثبت دیدگاه