به گزارش اسرار، مراسم یادبود زندهیاد فرزین غفوری، شاهنامهپژوه، عضو هیات علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی و خوشنویس ( امروز دوشنبه، ۲۱ آبان) در تالار شهید فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برگزار شد.
در ابتدای مراسم، ویدئویی از سخنرانان فرزین غفوری در برنامههای مختلف و تصاویری از پژوهشها و نگاره خوشنویسی او به نمایش درآمد.
غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم گفت: دوست گرامی و همکار ارجمندمان، از دست ما رفت آن هم به صورتی که گمان نمیبردیم و باور نمیکردیم. خبر ناگهانی و تکاندهندهای بود، چراکه آمادگی ذهنی برای دریافت این خبر تلخ نداشتیم.
او فرزین غفوری را «همکار با فضل و فضیلت» خواند و گفت: پایاننامه دکتری او در رشته تاریخ درباره دورهای خاصی از تاریخ بود که شاهنامهپژوهان کمتر سراغ آن رفتهاند. پژوهشهای شاهنامه بیشتر شامل مباحث زبانی و ادبی است و او راهی دیگر در این پژوهشها گشود و از راه تاریخ به سوی شاهنامه آمد و تا جای ممکن تلاش کرد، شاهنامه از کتاب اساطیری و فرا تاریخی معنای تاریخی پیدا کند که این کار سودمندی است.
حدادعادل خاطرنشان کرد: غفوری نسبت به ارزشهای ایران- اسلامی عشق میورزید و غیرت عجیبی نسبت به زبان و ادبیات فارسی داشت و نسبت به آن همت و اهتمام ویژه داشت.او افزود: مراتب تعهد و دانش او به اندازهای بود، زمانی که میخواستیم در شوراها فردی از ارزشهای فرهنگی و زبان فارسی نگهبانی کند، آقای غفوری را به عنوان مأمور معرفی میکردیم؛ او در شورای نامگزینی ثبت احوال، نامگزینی شورای شهر تهران در چند سال اخیر فعالیت جدی داشت. همچنین در گروه بازنگری رسمالخط فارسی با جناب دکتر مقدم همکاری تنگاتنگ داشت.رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه بیان کرد: تصویری که از آقای غفوری در ذهن ما نقش بسته، دانشمندی جوان با معلومات دقیق و متعصب در مسائل علمی است. اگر تشخیص میداد امری درست است و مخالف آن را غلط میدانست بر تشخیص درست خود پافشاری و اصراری داشت، کوتاهی نمیکرد و پیگر بود. غلامعلی حداد عادل در ادامه گفت: آقای غفوری در کنار مراتب فضل، شخصیت با فضیلتی هم بود. تصویری که از شخصیت او در نزد همکاران است، انسانی مؤدب و با فرهنگ است و از نشانهاش، حضور همه همکاران در مراسمی است که به یاد و نام او برپا شده است.او در پایان از جانب همه همکارانش در فرهنگستان، استادان و اعضای پیوسته فرهنگستان و از طرف گروه واژهگزینی فقدان او را به خانوادهاش تسلیت گفت و از خداوند برای او، طلب مغفرت و آرامش روان کرد.
نامی که اصالت ایرانی نداشت او را آشفته میکرد
محمد دبیر مقدم، معاون علمی و آموزشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز ضمن تسلیت به خانواده او، غفوری را دانشمردی از خانواده فرهنگستان خواند و گفت: او متولد ۱۳۵۳ بود و هنوز میتوانست سالهای سال خدمت علمی کند. جایش خالی است. او عضو هیات علمی فرهنگستان بود و دکترای تاریخ از دانشگاه تهران داشت. آقای غفوری عضو پویا و فعال بازنگری خط و مصوبات فرهنگستان هم بود. او در ۵۴ جلسه گروه بازنگری رسمالخط حضور فعال داشت. فرزین غفوری دوره فوق ممتاز خوشنویسی را نزد استاد اخرنگ گذرانده بود و در دو نوبت در موضوع شاهنامه در فرهنگستان سخنرانی کرد.
او تاکید کرد: غفوری همکاری دلسوز و پایند به ضوابط و مواضع علمی بود و در مواضع علمیاش پافشاری داشت و درباره مواضع غیر علمی برآشفته میشد. حس مسولیت بسیار داشت. او نماینده فرهنگستان در نامگزینی ثبت احوال بود و نامی که به به لحاظ تاریخی و زبانی اصالت ایرانی نداشت، او را برآشفته میکرد.
دبیرمقدم ادامه داد: آقای غفوری شاهنامهپژوه بود و رساله دکترای او و کتابش که برخاسته و برگرفته از رساله دکتریاش بود، «سنجش منابع تاریخی شاهنامه» بود که اثری ارزشمند است.
او سپس با خوانش بخشهایی از کتاب غفوری با موضوع تاریخ در شاهنامه گفت: او به دنبال پیوند بین حقایق تاریخی و اسطورهها شاهنامه بود و معتقد بود فردوسی از تاریخ اساطیری میآغازد (آغاز میکند) اما رفته رفته کتاب رنگ تاریخی واقعی به خود میگیرد که در بخش ساسانی به اوج میرسد.
غلامعلی حداد عادل در مراسم یادبود فرزین غفوری (پژوهشگر و عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی) گفت: غفوری نسبت به ارزشهای ایران- اسلامی عشق میورزید و غیرت عجیبی نسبت به زبان و ادبیات فارسی داشت.
ثبت دیدگاه