حبیب اسدالله نژاد ،کارشناس صنعت طیور، مشکلات توزیع و گرانی نهاده را عامل گران شدن مرغ در چند روز اخیر عنوان کرده و میگوید که قیمت مصوب هر کیلو سویا از ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان سه ماه پیش به ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده با این حال به همین قیمت هم تامین به موقع انجام نمی شود و مرغداران مجبورند از بازار آزاد با قیمت هر کیلو ۳۵ هزار تومان خریداری کنند.
وی با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه یکروزه ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان است بیان کرد تولیدکنندگان آن را با قیمتهای ۲۷ هزار تومان خریداری میکنند. نوسان قیمت مرغ در ماهها و سالهای گذشته وجود داشته و معمولا رفت و برگشت دارد، آخرین بار قیمت مرغ به همین قیمت فعلی رسید و دوباره به نرخ مصوب برگشت.سالانه حدود 15 میلیون خوراک دام، 70 درصد نیاز دام و طیور کشور، از واردات تامین می شود، نوسان در واردات، قیمت نهاده که 70 درصد هزینه مرغ را شامل می شود، بالا میبرد.
یک مقام آگاه با اشاره به اینکه در آبان ماه 130 میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده بیان کرد که مرغ کامل در دو سه هفته آینده وارد بازار خواهد شد و این میزان جوجه ریزی نیاز کشور را تامین میکند.رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: متولی تولید مرغ در کشور وزارت جهاد کشاورزی است و این ارگان باید پاسخگو باشد که چرا تولید و عرضه مرغ کاهش پیدا کرده و این اتفاق به گرانی مرغ در بازار انجامیده است.
مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی کاهش عرضه مرغ را دلیل سیر افزایش قیمت آن دانست و از کاهش جوجهریزی در مهر ماه گفت.وی افزود: با توجه به سن پرورش که 45 تا 50 روز است، کاهش جوجهریزی در مهر به کمبود کنونی انجامیده است.
یوسفخانی البته افزایش جوجهریزی، رشد تولید و در پی آن کاهش قیمت مرغ را در ادامه سال محتمل ندانست و گفت: متولی تولید مرغ در کشور وزارت جهاد کشاورزی است و این ارگان باید پاسخگو باشد که چرا تولید و عرضه مرغ کاهش پیدا کرده و این اتفاق به گرانی مرغ در بازار انجامیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی اظهار کرد: در حال حاضر نرخ مصوب هم هیچ تغییر نکرده و همان 78000 تومان است و مرغداران تقاضای افزایش قیمت را دارند.به گفته یوسفخانی در حال حاضر مرغ در میادین با پایینتر از قیمت مصوب و با نرخ 76000 تومان در هر کیلو هم عرضه میشود.
رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی در پایان خاطرنشان کرد: اولویت وزارت جهاد کشاورزی تامین میادین است که البته این امر مورد قبول اتحادیه نیست، اتحادیه خواهان آن است که صنف در اولویت جهاد باشد تا مصرفکننده از نزدیکترین واحد عرضهکننده بتواند مرغ را با نرخ مصوب بخرد نه اینکه برای خرید مرغ با نرخ مصوب در صف میادین بایستد.وی در پایان تصریح کرد: تنها راه حل موجود برای توقف سیر افزایشی قیمت مرغ، تقویت تولید است.همچنین بر اساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هر شانه تخممرغ نیزدر این روزها با افزایش همراه بوده و حتی در میادین میوه و تره بار نیز این افزایش قیمت به چشم میخورد.رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران ضمن اشاره به اینکه کمبودی در تولید تخممرغ نداریم و حتی با مازاد نیز مواجه هستیم، درباره علت رشد قیمتها در روزهای گذشته توضیح داد: افزایش هزینههای تولید و اصلاح نشدن قیمت تخممرغ موجب نوساناتی در قیمتها شده است.
ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران درباره وضعیت بازار تخم مرغ و عوامل تاثیرگذار بر این بازار توضیح داد: قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ در سال جاری، ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام و بنا شد طبق توافق اتحادیه مربوطه و وزارت جهاد کشاورزی اگر قیمت نهادههای تولید ۷ درصد بالا رفت در قیمت تخم مرغ تجدید نظر شود.وی افزود: از آن زمان تاکنون قیمت مولفههای تولید از جمله ریزمغذیها، سویا و کرایه حملونقل افزایش یافته و قیمت تمام شده تولید به ۵۷ هزار تومان رسیده، اما هنوز قیمت تخممرغ اصلاح نشده است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران تصریح کرد: میانگین فروش تخممرغ به حدود ۴۱ هزار تومان رسیده و حتی کمتر از نرخ مصوب بوده و این موضوع تولیدکنندگان را دچار ضرر و زیان کرده است.نبی پور با بیان اینکه کمبودی در تولید تخممرغ نداریم و حتی با مازاد مواجه هستیم، اظهار کرد: تمایل خرید مردم نیز به دلیل مناسب بودن قیمت تخم مرغ در مقایسه با سایر پروتئینهای دیگر افزایش یافته است.وی در پایان گفت: روزانه ۳۶۰۰ تن و در ماه ۱۱۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید میشود و این در حالیست که نیاز ماهیانه کشور به تخممرغ حدود ۳۲۰۰ تن است.
قیمت مرغ در چند روز گذشته به کیلویی 96 هزار تومان رسیده این در حالی است که نرخ مصوب دولت 75 هزار تومان است و فروشندگان 20 کیلوگرم در هر کیلو گرانتر میفروشند.
ثبت دیدگاه