وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال درباره ارزیابی از کیفیت لیگ برتر گفت: لیگ را در شرایطی که قرار است یک برنامهریزی جدید داشته باشیم دنبال میکنم. در دو تا سه پست حیاتی به دنبال تقویت تیم ملی هستیم. جدا از بازی روز جمعه (کراپ الوند – گهرزمین سیرجان) که از نزدیک تماشا کردم، همه بازیها و بازیکنان را زیر نظر داریم. تا لحظهای که سکان هدایت تیم ملی در اختیار ما است، هیچ کم و کسری نمیگذاریم و همه تلاش خود را میکنیم. به همین دلیل و به واسطه نگاه ویژه به بازیکنان لیگ را زیر نظر داریم، مخصوصا با پروسه جدید و تفکری که باید نسبت به چهار سال آینده برای تیم ملی با هر مربی و نگرشی داشته باشیم.
پروسه هر مربی ۴ تا ۶ سال است
سرمربی تیم ملی فوتسال درباره فرآیند جوانگرایی در تیم ملی و ادامه این روند، اظهار کرد: پروسه هر مربی ۴ تا ۶ سال است و ما برای جام جهانی ۲۰۲۴ دو سال و شش ماه زمان داشتیم. در سال ۲۰۲۲ که جام ملتهای آسیا در کویت بود، تغییر بازیکن در یک پروسه سرعتی انجام شد که ۱۰ بازیکن جدید که اصلا تورنمنتی ندیده بودند را به مسابقات آسیایی بردم. سپس در رقابتهای انتخاب جام جهانی تایلند پروسه دوم آغاز شد که میانگین سنی را مقداری بالاتر بردیم که بازیکنان صاحب تجربه حضور داشته باشند. قبلیها که بازی کرده بودند به تیم اضافه شدند و یک سریها را جابهجا کردیم. در پروسه سوم در جام جهانی میانگین سنی تیم به واسطه تجربه دو سال و نیم به ۳۰ سال رسید. اگر پروسه برای من چهار ساله بود، قطعا مسیر تغییر پیدا میکرد.
او افزود: ۱۴ بازیکن جام جهانی بودند ولی ۱۶ بازیکن که جام جهانی نبودند از سن ۱۸ تا ۲۵ سال در این مدت در تورنمنتها بازی کردند و این یعنی پشتوانهسازی خوبی انجام شده است. تیم ملی اکنون بازیکنانی با سن پایین دارد که دیگر صفر (بیتجربه) نیستند و همه بازی کردهاند اما پروسه چهار سال بعد برای هر مربی که از الان تا جام جهانی حضور دارد متفاوت است. بازیکنان جوانی که صاحب تجربه شدهاند باید تجربه بیشتری کسب کنند و یک سری جوان که میخواهند اضافه شوند باید برای گرفتن جایگاه بجنگند. قطع به یقین تیم ملی برای بازیکنانی خواهد بود که آمادهتر باشند ولی این یک پروسه دارد. در حالی که کار خود را جلو میبرید این فرآیند هم باید ساخته و طی شود.
به گذشته نه ولی به اشتباهاتمان در گذشته فکر میکنیم
وحید شمسایی با بیان اینکه «به گذشته فکر نمیکنیم بلکه به اشتباهاتمان در گذشته فکر میکنیم» ادامه داد: فدراسیون فوتبال دوست دارد که تیمهایش در هر رده و رشتهای نتیجه بگیرد. یک سری از موارد مشکلساز است مانند پولهایی که به خاطر تحریم در AFC و FIFA بلوکه شده است. حداقل برای رشته ما، برخی کشورها برای بازی با تیمهای ایرانی به ایران نمیآیند، مانند کرواسی که قبل از جام جهانی به ایران نیامد. درباره امکانات ما همین هستیم و باید برویم و بجنگیم. در هر صورت قبل از جام جهانی از داشتههایمان استفاده کردیم و به برزیل رفتیم.
سرمربی تیم ملی فوتسال ایران ادامه داد: فدراسیون فوتبال و کمیته فوتسال کمک کردند و به قزاقستان، تایلند و ویتنام رفتیم. در پروسه جدید بازیکنان باید در تیم ملی بازی کنند. به گذشته فکر نمیکنیم بلکه به اشتباهاتمان در گذشته فکر میکنیم و سعی میکنیم که اشتباهات را کم کنیم. تجربه ما از قبل بیشتر شده و دیگر آن آدم گذشته نیستیم. باید بهتر شویم ولی اگر در آینده فکر کنیم که قدرت بلامنازع در آسیا هستیم، دیگر اینطور نیست. تاجیکستان و افغانستان به جام جهانی آمدند و در جام جهانی اوکراین و فرانسه سوم و چهارم دنیا شدند. تیمهای نو ظهور به شدت کار میکنند و به سرعت در حال پیشرفت هستند. به عنوان مثال چندین و چند سال است که در باشگاهی قهرمان آسیا نشدهایم، در فوتبال هم به همین شکل. در والیبال سوم و چهارم دنیا شدیم اما بعد از آن چه شد؟ اگر به اینها فکر کنید و در باد برد بخوابید، قطعا آسیا را هم خیلی زود از دست میدهید.
سرمربی تیم ملی فوتسال پس از ادامه همکاری یا فدراسیون فوتبال گفت: به گذشته فکر نمیکنیم بلکه به اشتباهاتمان در گذشته فکر میکنیم و سعی میکنیم اشتباهات را کم کنیم. تجربهمان از قبل بیشتر شده و دیگر آن آدم گذشته نیستیم. باشگاهها بازوهای اصلی تیم ملی هستند، آنها هستند که بازیکن میسازند. تیم ملی جای هماهنگی و انتخاب است و جای یادگیری نیست.
ثبت دیدگاه