به گزارش اسرار:محمود اعتباری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری «گردهمایی بزرگ صنعت غذای استان اصفهان» افزود: این همایش در تاریخ ۲۲ دی بهصورت ملی و با حضور مقامات دولتی، نمایندگان مجلس و فعالان صنایع غذایی از استانهای مختلف کشور برگزار میشود.
اعتباری بیان کرد: در این همایش علاوه بر معرفی صنایع برتر، از سه گروه تولیدکنندگان برتر، مسئولان فنی و صادرکنندگان برتر تقدیر خواهد شد. همچنین، این گردهمایی فرصت ارزشمندی برای توسعه صنعت غذایی استان اصفهان و ارتقای آگاهی عمومی درباره سلامت غذا محسوب میشود.
وی افزود:عمده اقلام صادراتی شامل شیرخشک صنعتی، پنیر، آب پنیر، کره، خامه، خشکبار، فرآوردههای گوشتی، گز، گروتن و شربت گلوکز است که به عراق، کشورهای اروپایی و حوزه خلیچ فارس صادر می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بسیاری از بیماری های غیرواگیر از طریق غذا ایجاد می شود و از سوی دیگر میتوان با استفاده از بعضی فرآورده های غذایی جلوی بروز برخی بیماریها را گرفت از این رو مصرف غذای سالم نقش مهمی در بهداشت و سلامت جامعه دارد.
وی خاطرنشان کرد: کارخانجات صنایع غذایی که «سیب سلامت» و شناسه «یکتا» دریافت کردهاند، تولیدات استاندارد مطابق با معیارهای بینالمللی سلامت و بهداشت دارند، اما داشتن این نماد به منزله بیضرر بودن همه محصولات تولیدی آنها نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: بروز بیماریهایی مانند سرطان نیازمند وجود ریزفاکتورهای متعددی است و انتساب اینگونه بیماری ها به مصرف یک نوع غذا، علمی نیست، اما توصیه میشود که کمتر از غذاهای آماده استفاده شود.
مسعود بختیاری رییس انجمن صنایع غذایی استان اصفهان در این نشست گفت: صنایع غذایی با چالش های فراوانی مواجهند اما راه برون رفت از مشکلات این صنعت، گشایش بازارهای صادراتی است که دولت چهاردهم به آن توجه ویژه دارد.
وی بااشاره به جایگاه برتر استان اصفهان در تولید و صادرات مواد غذایی گفت: استان اصفهان در تولید شیر خام رتبه اول کشور، تولید ۷۱هزار تن گوشت قرمز درسال با رتبه چهارم، از نظر تعداد گاوداریهای شیری و افزایش بهرهوری در رتبه اول، همچنین تعداد واحدهای تولید گوشت مرغ رتبه اول را به خود اختصاص داده است. همچنین، استان اصفهان با ۲۱۳ واحد پرورش ماهیان به ظرفیت ۲.۳ میلیون قطعه در سال، در جایگاه نخست کشور است.
وی افزود: استان در تولید انواع غلات، آرد، محصولات کشاورزی، لبنیات، شیرینی و شکلات، کنسرو و فرآوردههای گوشتی دارای واحدهای تولیدی سرآمدی است و این آمار نشاندهنده پتانسیلهای بالای استان است که ضرورت همکاری همه مسئولان برای بالفعل کردن آنها را مطرح می کند.
رئیس هیات مدیره انجمت صنایع غذایی استان اصفهان گفت: گردهمایی فعالان عرصه مواد غذایی بهصورت ملی و با حضور مقامات دولتی، نمایندگان مجلس و دیگرفعالان صنایع غذایی از استانهای مختلف کشور در روز ۲۲ دی ماه برگزار میشود.
بختیاری با اذعان به کیفیت بالای کارخانجات استان، گفت: ما در تولید غلات و آرد کارخانجاتی داریم که واقعاً کم نظیر هستند و در زمینه لبنیات نیز واحدهای سرآمدی داریم که همواره در رتبههای نخست کشور قرار دارند. همچنین برتری فعالیت واحدهای تولید شیرینی و شکلات که نه تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای بینالمللی مطرح هستند و لازم است برای برندینگ محصولات غذایی استان تلاش کنیم.
وی با اشاره به زیرساختهای مناسب و رعایت اصول بهداشتی در صنایع غذایی استان اصفهان، تصریح کرد: از لحاظ زیرساخت و رعایت اصول بهداشتی، صنایع غذایی استان ما در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد. با توجه به ظرفیتهای بالای استان، انتظار میرود که صنعت غذای اصفهان رشد بیشتری داشته باشد.
وی اعلام کرد: صنایع غذایی تحت نظارت سه دستگاه اجرایی کشور فعالیت میکنند که شامل معاونت غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و اداره کل دامپزشکی است. این نظارتها ضریب اطمینان بالایی برای مصرفکنندگان ایجاد میکند.
درادامه این نشست مرجان هادیان، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: فراخوان صنایع ملی غذایی به کلیه واحدهای تولیدی و مسئولان فنی استان ارسال شد و تاریخ برگزاری همایش مشخص و چکلیستهای ارزیابی واحدهای برتر اعلام شده است.
وی افزود: در این همایش، بر اساس امتیازاتی که واحدهای برتر و مسئولان فنی کسب کرده اند، از آنان تقدیر خواهد شد. در این ارزیابی، تمامی واحدهای صنایع غذایی تحت پوشش، مورد بررسی قرارمی گیرند.
هادیان در اشاره به حضور صنایع مختلف غذایی تحت پوشش معاونت غذا و دارو، گفت: واحدهای بستهبندی خشکبار، صادرکنندگان برتر و تولیدکنندگان مختلف مواد غذایی در نمایشگاهی که هم زمان با این همایش برگزار می شود، تولیدات خود را معرفی می کنند.
او افزود: همایشها و نمایشگاهها می توانند در ایجاد انگیزه در مسئولان واحدها برای شناسایی و رفع نواقص، توجه به اخذ مجوزها و گواهیهای بهداشتی برای صادرات به کشورهای مختلف طبق استانداردهای مورد نیاز موثر باشند.
وی افزود: مدت زمان مشخصی برای ارسال مدارک و مستندات از سوی مدیران عامل و مسئولان فنی تعیین و پس از پایان مهلت، ارزیابیها بهطور کامل انجام شد. بر اساس امتیازات کسب شده از واحدهای برتر و مسئولان فنی تقدیر خواهد شد. ارزیابیها به گونهای طراحی شدهاند که تمامی صنایع غذایی تحت پوشش مورد بررسی قرار گیرند.
ثبت دیدگاه