به گزارش اسرار، روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» گزارش داد: «اوکراین برای حدود سه سال در برابر استخدام مردان ۱۸ ساله به سربازی، کاری که بسیاری از دیگر ارتشهای جهان در زمان جنگ انجام میدهند، مقاومت کرده است – انتخابی که باعث تعجب بسیاری از متحدان غربی کییف شده اما در داخل این کشور یک مساله شدیدا حساسیت برانگیز است.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی، همچنان که روسیه به فتح تدریجی اراضی در میدان نبرد فرسایشی با اوکراین ادامه میدهد، «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین با افزایش فشارها علیه خود برای اعزام مردان جوانتر بیشتر به خطوط مقدم مواجه شده است. همراه با بی اطمینانی به وجود آمده نسبت به آینده کمکهای ایالات متحده به اوکراین، مقامهای آمریکایی هشدار دادهاند که وضعیت کمبود نیرو در ارتش اوکراین هماکنون حتی شاید وخیمتر از وضعیت کمبود تسلیحات در این ارتش باشد.
«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته در بروکسل به خبرنگاران گفت: «حتی در صورت وجود پول و مهمات، باید افرادی در خطوط مقدم باشند که با تهاجم روسیه مقابله کنند.»
یک مشاور ارتباطات ولودیمیر زلنسکی اظهار کرد: «اوکراین با مردان جوان خود، فقدان تسلیحات، هواپیماها یا توانمندیهای دوربرد را جبران نخواهد کرد و طرح چنین درخواستی از اوکراین عادلانه نیست.»
«دمیترو لیتوین»، مشاور زلنسک در بیانیه ای اظهار کرد: «متاسفانه ما همیشه تسلیحاتی کمتر از آنچه لازم است داشته و فاصله زیادی تا برابری کردن با مزیتهای روسیه در حوزه های هواپیماها، بمبها و موشکها داریم. ما این را به متحدانمان توضیح میدهیم.»
واشنگتن پست نوشته است: «با وجود قرار داشتن اوکراین در وضعیتی شکننده در میدان نبرد، بسیاری از سرسختترین حامیان ارتش مخالف کاهش سن اعزام به سربازی به ۱۸ سال هستند. آنها میگویند مردان جوان اوکراین باید مورد بیشترین محافظت قرار بگیرند چون آنها آینده کشور هستند و رها از نفوذ چند دههای روسیه که نسلهای گذشته تجربه کردند، بودهاند.»
واشنگتن با اشاره به اینکه در جامعه اوکراین حالا مساله اعزام شدن به جنگ شدیدا حساسیت برانگیز و اختلاف برانگیز شده نوشته است: «بسیج برای جنگ شدیدا نامحبوب است و دولت زلنسکی گفته پایین آوردن هر چه بیشتر سن اعزام به نبرد که هم اکنون ۲۵ سال بوده و در مقایسه با کشورهای دیگر سن بالایی است وقتی سلاح برای تسلیح کردن سربازان قبلا اعزام شده به میدان نبرد نداریم معنی نمیدهد.»
روزنامه آمریکایی تصریح میکند: «هنوز مشخص نیست این بحث بعد از شروع رسمی ریاست جمهوری دونالد ترامپ در ماه آینده میلادی نیز همچنان بین کییف و واشنگتن ادامه پیدا خواهد کرد یا خیر. او وعده واسطهگری برای پایان سریع جنگ را داده اما اوکراینیها نگران مجبور شدن به دادن امتیازات ارضی هستند.»
به نوشته واشنگتن پست در این میان «برخی فعالان با نفوذ گفتهاند که اوکراین باید هر چه سریعتر شروع به اعزام زنان به سربازی کند تا اینکه سن سربازی را برای مردان پایین بیاورد.»
«والری زالوژنی»، فرمانده کل سابق ارتش اوکراین که از زلنسکی خواسته بود سربازان بیشتری را برای جنگ بسیج کند جزو مخالفان اعزام ۱۸ سالهها به سربازی است.
زالوژنی گفت: «ما لازم داریم که اوکراین ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر وجود داشته باشد.» او که سفیر کنونی اوکراین به انگلیس است در ضمن سخنرانی برای دانشجویان در شهر لندن اظهار کرد: «آینده در دست آنها که اکنون ۱۸ سال دارند است. آنها یک نسل کاملا متفاوت هستند که این کشور را نجات خواهند داد.»
در اوکراین این امکان وجود دارد که مردان رده سنی ۱۸ تا ۲۵ سال داوطلب برای خدمت در ارتش اوکراین شوند اما آمار نیروگیری در ضمن تداوم جنگ در جا میزند. اکثر مردان مایل به داوطلب شدن برای خدمت در ارتش تاکنون این کار را کردهاند.
اوکراین از سوی دیگر درگیر یک سری ملاحظات و معضلات جمعیتی نیز شده چون افراد زیر ۳۰ سال هماکنون در این کشور یکی از کوچکترین نسلها را در تاریخ مدرن اوکراین تشکیل دادهاند. مقامهای اوکراینی به این اشاره میکنند که مردان ۲۵ سال و بالاتر با احتمال بیشتری نسبت به مردان زیر ۲۵ سال دست کم یک فرزند دارند.
«اولکساندر گلادون»، معاون مدیر انستیتوی مطالعات اجتماعی و جمعیتی «پتوخا» اظهار کرد بعد از سقوط اتحاد شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ اوکراین با مشکلات اقتصادی مواجه شده و نرخ زاد و ولد در کشور افول کرد. در سال ۲۰۰۱ پایینترین نرخ زاد و ولد به گفته او در اوکراین ثبت شده و ۲ سال پیش رهبران ارتش خواستار یک ارزیابی از سوی این انستیتو شدند.
گلادون گفت: «اوکراین هماکنون با دشوارترین وضعیت مواجه است اما ما باید از آن زنده بیرون آمده و با این وضعیت بجنگیم. ما داریم در یک واقعیت جدید از جمله یک واقعیت جمعیتی جدید زندگی میکنیم.»
زلنسکی سن اعزام به خدمت در ارتش را در ماه آوریل گذشته از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش داد و یک سری معافیتها را با هدف افزایش تعداد پرسنل ارتش لغو کرد اما همچنان این برنامه پیشرفت کمی داشته است. مقامهای اوکراینی گفتند کییف بعد از آنکه تدابیر جدید برای بسیج نیروهای بیشتر را در فصل بهار تصویب کرد به دنبال اعزام ۲۰۰ هزار سرباز جدید به خدمت نظامی تا پایان سال جاری میلادی بود. برخی حتی این رقم را نیز برای حفظ ارتش اوکراین در جنگ با روسیه کافی نمیدانند.
زالوژنی چند ماه قبل از اخراج شدن از فرماندهی ارتش از سوی زلنسکی خواستار اعزام ۵۰۰ هزار سرباز دیگر شده بود در حالی که زلنسکی این رقم را بیش از حد بالا خواند.
به نوشته واشنگتن پست، در این میان مقامهای آمریکایی میگویند ظرفیت کمی برای کمک به آموزش نظامی به یک لشگر دیگر از سربازان جدید برای ارتش اوکراین در خارج از این کشور وجود دارد.
زلنسکی چند بار گفته لشگرهای سربازان جدیدی که برای ارتش اوکراین آموزش دیده و شکل گرفتهاند تسلیحاتی که غرب برای آنها وعده داد را دریافت نکردهاند در حالی که یگانهای حاضر در میدان جنگ نیز میگویند واحدهای آنها گرفتار کمبود نیرو بوده و به سختی میتوانند در برابر قوای روس که بسیار بزرگتر از آنها هستند مقاومت کنند.
قانونگذاران اوکراینی خواستار گزینههای دیگری به جای اعزام ۱۸ سالهها به سربازی از جمله کاهش سن خدمت به ۲۰ سال شدهاند. سرهنگ رومن کوستنکو، یک نماینده پارلمان اوکراین که در ارتش خدمت کرده، در مصاحبهای تلویزیونی گفت همتایان آمریکایی در کنگره از او اغلب میپرسند به چه دلیل کییف افراد جوانتر را به ارتش فرا نمیخواند در حالی که او توضیخ خوبی برای آن ندارد.
او اظهارکرد: «توضیح دادنش برای من سخت است چون واقعا جوابش را نمیدانم. اما در واقعیت وقتی ما در بیرحمانهترین جنگ در حال نبرد هستیم برخی از افراد برای سربازی جذب شوند در حالی که برخی دیگر نمیشوند.»
صفحه اصلی » گروه » گزارش و تحلیل
واشنگتنپست:
روزنامه آمریکایی گزارش داد تداوم پیشرویهای ارتش روسیه در جنگ فرسایشی با اوکراین و تشدید کمبود نیرو در ارتش اوکراین، ولودیمیر زلنسکی را به فکر اعزام جوانان ۱۸ ساله به جبهههای جنگ انداخته است.
ثبت دیدگاه