افزایش درآمد فدراسیون فوتبال از قرارداد فوتبالیست‌ها
۰۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۳
1
سازمان لیگ فوتبال ایران، دستورالعمل جدیدی برای قراردادهای فصل جدید در لیگ برتر تدوین کرده که نسبت به فصل گذشته تغییراتی داشته است.

به گزارش اسرار، با پایان لیگ بیست‌وسوم فوتبال ایران، حالا باشگاه‌ها خود را برای فصل جدید آماده می‌کنند. در شرایطی که فصل نقل‌وانتقالات آغاز شده و رقابت شدیدی بین برخی باشگاه‌ها برای جذب ستاره‌ها ایجاد شده، سازمان لیگ فوتبال ایران دستورالعمل جدیدی برای قراردادهای فصل جدید در لیگ برتر تدوین کرده که نسبت به فصل گذشته تغییراتی داشته است.
افزایش درآمد فدراسیون فوتبال از قراردادها
یکی از مهم‌ترین ترین تغیرات مربوط به بند ماده ۱۶ این دستورالعمل است. در این ماده آمده است: باشگاه‌های لیگ برتری باید ۳ درصد از کل مبلغ قرارداد بازیکنان و کادر فنی خود را کسر و به عنوان حق عضویت به حساب فدراسیون فوتبال واریز کنند. این درحالی است که فصل قبل این حق عضویت ۲.۵ درصد از کل قراردادها بود. البته چند سالی است بازیکنان و مربیان نسبت به کسر این مبلغ از قراردادشان و واریز به حساب فدراسیون فوتبال معترض هستند و می‌پرسند فدراسیون فوتبال چه خدماتی به آنها می‌دهد که در ازای آن این پول به حساب آنها واریز می‌شود؟
کاهش ۵ درصدی آپشن قراردادها
یکی دیگر از تغییرات دستورالعمل حاکم بر قراردادهای امسال نسب به پارسال، مربوط به آپش‌های قراردادها است. ماده ۱۹ دستورالعمل آمده که در تعهد مالی باشگاه نسبت به بازیکن و مربیان، جمع میزان آپشن‌ها نمی‌تواند بیشتر از ۲۰ درصد باشد. این درحالی است که پارسال باشگاه‌ها می‌توانستند تا ۲۵ درصد کل مبلغ قرارداد را به عنوان آپشن به قرارداد اضافه کنند.
هواداران متول باید شفاف شوند
نکته جالب دیگر در این دستورالعمل بند جدیدی است که در ماده ۴۵ آورده شده است. در بند ۳ ماده ۴۵ نوشته شده: «هر گونه دریافتی نقدی و غیر نقدی از هواداران باشگاه‌ها، به نحو شفاف و با فرایند صحیح و رعایت مقررات الزام آور باید در صورت‌های مالی باشگاه به ثبت برسد. بدیهی است دریافت این مبالغ تاثیری در سقف بودجه ابلاغی ندارد.» این یعنی سازمان لیگ راه کمک‌های هواداری را باز گذاشته اما صراحتا عنوان کرده این کمک‌ها مازاد بر سقف بودجه حساب نمی‌شود. به عبارت دیگر اگر باشگاهی از حضور یک هوادار متمول بهره می‌برد، مبالغ پرداختی از سوی او را می‌تواند دریافت کند اما باز هم به اندازه سقف بودجه‌ تعیین شده از سوی سازمان لیگ باید هزینه کند، نه بیشتر. این نکته احتمالا باعث می‌شود که باشگاه‌ها به سمت شفاف‌سازی در رابطه با کمک‌های هوادارانشان نروند.

۳ ماده مهم در راستای مبارزه با فساد
پس از به جریان افتادن پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان، مواردی مطرح شد که فدراسیون فوتبال در راستای جلوگیری از تکرار آن موارد، مفادی را در دستورالعمل حاکم بر قراردادها ذکر کرده است که در ادامه می‌خوانید:

ماده ۵۳: باشگاه حق به کارگیری اشخاص با عناوینی همانند مشاور داروی ندارند.

ماده ۵۴: باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر صرفا مجاز به بکارگیری مدیررسانه، مسئول روابط عمومی و مشاور فرهنگی هستند و بکارگیری عناوینی مانند مشاور رسانه ممنوع است.

ماده ۵۵: درج شرطی در قرارداد باشگاه با بازیکن و مربی متضمن تعهد باشگاه به اعطای امتیاز و یا پرداخت وجهی به بازیکن در صورت دعوت شدن به تیم ملی ممنوع است و چنین شرطی فاقد اعتبار است.

ماده ۵۶: پرداخت هرگونه هدیه (نقدی و غیر نقدی) به هر میزان و به هر شکل به مسئولان و مجریان برگزاری مسابقات و همچنین کلیه کارکنان و مرتبطین با فدراسیون فوتبال و یا سازمان لیگ، مطلقا ممنوع بوده و در صورت تخطی از این امر خاطیان جهت اتخاذ تصمیم علاوه بر ارکان قضایی فدراسیون فوتبال، در صورت اقتضا به مراجع ذی‌صلاح معرفی می‌شوند.

الزام تیم‌داری در بخش بانوان
ماده ۲۷: با توجه به الزام کنفدراسیون فوتبال آسیا در خصوص صدور مجوز حرفه‌ای، باشگاه‌ها مکلف به دارا بودن تیم‌های بانوان در سطح کشوری و استانی هستند.

انحصاری شدن حقوق تبلیغاتی لیگ برتر
ماده ۴۱: مستند به ماد ۴ آیین‌نامه سازمان لیگ و بند ۱ و ۲ ماده ۲۲ آیین نامه برگزاری مسابقات لیگ برتر و دسته اول فوتبال ایران، سازمان لیگ می‌تواند اقدام به عقد قراردادهای تجاری نماید و این قراردادها از سوی باشگاه‌ها لازم‌الاجرا است و تا زمانی که باشگاه‌ها در لیگ برتر حضور دارند باید آن را رعایت کنند. کلیه حقوق تبلیغات در ورزشگاه‌ها متعلق به سازمان لیگ است.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.