نصف ساختمان‌های دولتی در پایتخت  ناایمن هستند؛ بودجه ایمنی صرف خرید شکلات می‌شود!
۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۲
1
بیش از 30 هزار ساختمان ناایمن در تهران شناسایی شده است؛ برخی ساختمان‌ها در وضعیت بحرانی قرار دارند و عضو شورای شهر تهران می‌گوید گزارشی در این باره داریم که اگر کسی آن را بخواند شب نمی‌تواند راحت بخوابد.

قدرت‌الله محمدی مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران نیزمی‌گوید:۵۰ درصد ساختمان‌های دولتی ناایمن هستند و اگر بودجه‌ای هم برای ایمنی داشته باشند، صرف خرید شکلات می‌کنند.
تعدادی از ساختمان‌های ناایمن کلان شهر تهران مربوط به ارگان‌ها دولتی و غیردولتی است و به گفته عضو شورای شهر تهران مهدی پیرهادی هیچ توجیهی ندارد که ساختمان‌های دستگاه‌های دولتی و حتی خود شهرداری برای تامین رقم کمی دچار مشکل شده و ناایمن باشند.
35 هزار ساختمان ناایمن (البته با ضرایب ایمنی متفاوت) در شهر تهران شناسایی و ارزیابی شده و همچنان ۷۵ ساختمان در وضعیت بحرانی قرار دارند این در حالی است که در سال‌های گذشته شاهد آتش سوزی‌های زیادی در ساختمان‌های فرسوده شهر مانند پلاسکو، سینا اطهر و … بودیم که در این حوادث تعدادی از شهروندان و آتش نشانان جان خود را از دست دادند.
برای تک تک ساختمان‌های پرخطر با کمک دستگاه قضایی پرونده تشکیل شده اما همچنان تعداد این ساختمان ها دو رقمی است. وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی آنچنان پای کار ایمن سازی نیامده‌اند تا جایی که مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهر تهران می‌گوید بخش عمده ای از ساختمان‌های دولتی تاییده آتش‌نشانی ندارند و از هفته آینده برای آنها اخطاریه می فرستیم.موضوع ساختمان های ناایمن فقط مختص مراکز اداری، تجاری نیست. در تهران حدود چهار هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که می‌تواند در مواقع بحرانی برای مردم خطرساز باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی اقبال شاکری می‌گوید که باید به مالکان فشار آورد تا قانون اعمال شده و با نصب بنراین ساختمان ناامن است موضوع اطلاع رسانی شود اما رئیس سازمان آتش نشانی شهر تهران قدرت الله محمدی می‌گوید برخی مالکان همکاری نمی‌کنند و موضوع هزینه را پیش می‌کشند و البته «برخی هم توجهی به هشدارها ندارند.
خلاهای قانونی در زمینه ساختمان‌های ناایمن وجود دارد؛ کارشناسان حریق می‌گویند که ماموران آتش نشانی در ایران فقط می‌توانند به ساختمان‌های ناایمن اخطار دهند حتی نمی‌توانند یک انشعاب هم قطع کنند. این در حالی است که در کشورهای مانند ژاپن و انگلیس ماموران آتش نشانی حتی اجازه پلمب ساختمان‌های ناایمن را دارند.
در همین راستا، مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران از کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن پایتخت از ۱۲۹ به ۷۵ ساختمان خبر داد و گفت: این ۷۵ ساختمان ناایمن وضعیت بحرانی دارند و باید به عنوان اولویت به ایمن‌سازی آنها پرداخت و نمی‌توان گفت وضعیت کدامیک خطرناک‌تر از دیگری‌ است.
با اشاره به برگزاری آخرین جلسه کمیته ایمنی در سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برای ارزیابی مناطق ۲۲ گانه و نواحی ۱۲۴گانه شهرداری، اظهار کرد: بر اساس آخرین تصمیمات، مقرر شد کمیته‌های ایمنی در نواحی برگزار شود و با توجه به اینکه پیگیری وضعیت ساختمان‌های ناایمن از لحاظ حریق بر اساس لایحه بهبود و توسعه خدمات آتش‌نشانی به تازگی در دستور کار قرار گرفته، نواحی عملکرد مطلوبی داشته‌اند.رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: در طول مدت اخیر بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته و گزارشات اعلام شده، تعداد ۱۲۹ ساختمان ناایمن پایتخت به ۷۵ مورد کاهش یافته است.وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه فرایند تعیین تکلیف ساختمان‌های ناایمن با سرعت ادامه پیدا کند، یادآور شد: تلاش ما بر این است که تا پایان امسال، حداقل ساختمان‌های بحرانی پایتخت تعیین تکلیف شود و امید می‌رود تعداد ساختمان‌های ناایمن تک رقمی شود.
بابایی تأکید کرد: مقرر شد نواحی ارزیابی ایمنی ساختاری ساختمان‌ها را نیز بر اساس آنچه پیش از این سازمان پیشگیری و مدیریت بحران آغاز کرده بود، انجام دهند و این بررسی ساختاری به صورت ویژه در دستور کار نواحی قرار گرفت.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با بیان اینکه ساختمان‌ها از لحاظ ایمنی در چهار دسته کم خطر، میان خطر، پرخطر و بحرانی قرار دارند، خاطرنشان کرد: این ۷۵ ساختمان ناایمن وضعیت بحرانی دارند و باید به عنوان اولویت به ایمن‌سازی آنها پرداخت و نمی‌توان گفت وضعیت کدامیک خطرناک‌تر از دیگری‌ است و باید ایمن‌سازی هریک از این ساختمان‌ها به صورت ویژه دنبال شود.
وی افزود: یکی از دلایل موفقیت در کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن، همکاری قوه قضاییه است؛ شهرداران نواحی هرجا لازم بوده قطع انشعابات و پلمب ساختمان‌هایی را که مالکان آنها نسبت به ایمن‌سازی اقدام نکرده‌اند، انجام داده و کاهش تعداد این ساختمان‌ها به دلیل همین سخت‌گیری‌ها محقق شده است.
در مجموع تمام تلاش بر این بوده که بدون تنش و قوه قهریه و با همکاری مالکان، ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن تداوم یابد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.