تغییر الگوی اتحادیه اروپا به سمت صلح!
۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۱
0

اتحادیه اروپا به رغم حمایت جانبدارانه خود از رژیم صهیونیستی در ابتدای آغاز جنگ در نوار غزه، اکنون از ارتقای پیشرفت اولیه در روند صلح اسرائیل و فلسطین از طریق گفتگو‌های سیاسی حمایت می‌کند. موضع اصولی اتحادیه اروپا این است که مسئله فلسطین و اسرائیل باید از طریق راه حل دو دولتی حل شود. دولت […]

اتحادیه اروپا به رغم حمایت جانبدارانه خود از رژیم صهیونیستی در ابتدای آغاز جنگ در نوار غزه، اکنون از ارتقای پیشرفت اولیه در روند صلح اسرائیل و فلسطین از طریق گفتگو‌های سیاسی حمایت می‌کند. موضع اصولی اتحادیه اروپا این است که مسئله فلسطین و اسرائیل باید از طریق راه حل دو دولتی حل شود. دولت فلسطین باید کرانه باختری و نوار غزه با پایتختی قدس شرقی را در بر گیرد و حق بازگشت آوارگان فلسطینی باید به درستی مدیریت شود.از دهه ۱۹۸۰، اتحادیه اروپا استفاده از ابزار‌های دیپلماتیک برای پیشرفت در مسئله صلح فلسطین و اسرائیل را مطرح کرده است. اتحادیه اروپا در راستای انتقاد از رژیم صهیونیستی، مخالفت خود با گسترش یکجانبه شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی را اعلام کرده است. در سال ۲۰۰۸، پس از هشتمین نشست شورای اتحادیه اروپا و اسرائیل، اتحادیه اروپا بیانیه‌ای منتشر کرد که اجرای راه‌حل دو دولت را شرط مهمی برای ارتقای روابط خود با اسرائیل دانست.در سال ۲۰۱۳، در تلاش برای تشویق گفتگو‌های صلح تحت نظارت جان کری، وزیر امور خارجه وقت ایالات متحده، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که پیشرفت در گفتگو‌های صلح منجر به «مشارکت ممتاز و ویژه» برای اسرائیل می‌شود که شامل دسترسی به بازار‌های اتحادیه اروپا و کسب سرمایه گذاری بیشتر از کشور‌های اروپایی است.اما پس از سال ۲۰۱۴، مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین با هدایت ایالات متحده نتوانست به موفقیت دست یابد و روابط بین اسرائیل و اتحادیه اروپا به بن بست رسید. تحت تأثیر بن بست روند مذاکرات صلح، شورای انجمن اتحادیه اروپا و اسرائیل که مسئولیت هدایت روابط سیاسی آن‌ها را بر عهده دارد، به حالت تعلیق درآمد.
اکثر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، کرانه باختری و نوار غزه را سرزمین فلسطین می‌دانند، در حالی که قدس پایتخت کشور آینده فلسطین خواهد شد. در سال ۲۰۱۴، پارلمان اروپا قطعنامه‌ای را برای حمایت از یک کشور فلسطینی تصویب کرد. بنابراین، هرگونه تلاش اسرائیل برای الحاق یا اشغال اراضی در کرانه باختری و شرق قدس از طریق گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین و محاصره نوار غزه، مورد انتقاد گسترده اکثر کشور‌های اروپایی است.در همین حال، اتحادیه اروپا اصول متفاوتی را برای واردات محصولات ساخت اسرائیل و سرزمین‌های اشغال شده غیرقانونی توسط اسرائیل معرفی کرد. قوانین تجارت ترجیحی برای محصولات ساخته شده در داخل سرزمین‌های متعلق به اسرائیل اعمال شد، در حالی که واردات محصولات ساخته شده توسط شهرک‌های یهودی در قدس شرقی محدود شد. در سال ۲۰۱۵، اتحادیه اروپا از کشور‌های عضو خواست که برچسب‌های خاصی را به محصولات غذایی از شهرک‌های یهودی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اختصاص دهند.پس از شروع جنگ در نوار غزه در ۷ اکتبر سال گذشته، برخی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از نزدیک در کنار اسرائیل ایستاده اند، زیرا فرانسه و آلمان تظاهرات طرفداران فلسطینی را در داخل به نام جلوگیری از یهودی ستیزی ممنوع کردند. شورای اروپا بیانیه‌های متعددی را برای تاکید بر «حق اسرائیل برای دفاع از خود در راستای حقوق بشردوستانه بین المللی» منتشر کرد.با این حال، همدردی اتحادیه اروپا با اسرائیل لزوماً به این معنا نیست که همه کشور‌های اروپایی جنگ اسرائیل در نوار غزه را می‌پذیرند.با ادامه درگیری فلسطین و اسرائیل، به ویژه حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه که منجر به شهید و زخمی شدن بیش از ۲۶ هزار تن از مردم بی گناه شده است، کشور‌های اروپایی نیز انتقادات خود را از رژیم اسرائیل افزایش دادند.با تشدید حملات اسرائیل علیه مردم غزه، کشور‌های اروپایی به طور فزاینده‌ای از اسرائیل خواسته اند تا عملیات نظامی خود را متوقف کند. در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۷ اکتبر ۲۰۲۳، ۱۲۰ کشور قطعنامه‌ای را تصویب کردند که در آن خواستار آتش‌بس بشردوستانه در غزه شدند. هشت کشور اتحادیه اروپا به این قطعنامه رای مثبت دادند و ۱۵ کشور عضو اتحادیه اروپا رای ممتنع دادند. در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴، پارلمان اروپا قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن خواستار پایان دادن به اقدامات نظامی اسرائیل در نوار غزه شد و در عین حال از حماس خواست همه اسرای اسرائیلی را آزاد کند.در این زمینه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۱۹ ژانویه آشکارا اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد و افزود که تنها راه حل دو دولتی باعث صلح در غزه خواهد شد و ادعا کرده که حماس توسط دولت اسرائیل در تلاش برای تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین به رهبری فتح تامین مالی شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.