گنجینه‌هایی که مصریان با خود دفن می‌کردند
۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۲
0
مجسمه‌های «اوشابتی» که به اعتقاد مصریان باستان قرار است در دنیای پس از مرگ برای متوفی کار کنند و پرتره‌های مومیایی که چهره متوفی‌ها را به تصویر کشیده‌اند، از جمله اشیائی به شمار می‌روند که به طور مدوام در مقبره‌ها و گورهای مصریان باستان کشف شده‌اند.

به گزارش اسرار، مصریان باستان را بیشتر به‌خاطر مقبره‌های باشکوه و مراسم خاکسپاری پرزرق و برق می‌شناسیم. باستان‌شناسان با کاوش در گورستان‌ها و مقبره‌های چندهزارساله مصر مجموعه متنوعی از آثار تاریخی را کشف کردند که در ادامه به ۱۳ اثر تاریخی که بارها در گورهای باستانی مصر کشف شده‌اند، می‌پردازیم.
«کتاب مردگان»‌ نام امروزی مجموعه‌ نوشته‌هایی است که مصریان باستان گاهی اوقات به همراه اجساد دفن می‌کردند. به اعتقاد مصریان باستان،‌ عبارات «کتاب مردگان»‌ به مردگان در مسیر زندگی پس از مرگ کمک می‌کرد. «کتاب مردگان» ‌ فصل‌ها یا طلسم‌های جداگانه‌ای را شامل می‌شود.
باستان‌شناسان در تمام مقبره‌ها یک نوع نسخه واحد از «کتاب مردگان» را کشف نکرده‌اند، بلکه هر نسخه، طلسم‌های مختلفی را دربرگرفته است. مصریان باستان به این نوشته‌ها «کتاب روزی که فرامی‌رسد» می‌گفتند و این عنوان نشان می‌دهد، ‌ مصریان معتقد بودند، این طلسم‌ها به متوفی کمک می‌کردند به عنوان یک روح بلندمرتبه وارد زندگی پس از مرگ شود. در برخی از فصل‌های این کتاب به وقایعی که فرد متوفی ممکن است با آن‌ها روبه‌رو شود، پرداخته شده است. از جمله آن‌ها به مراسم «توزین قلب» می‌توان اشاره کرد که در آن، اعمال خوب فرد با پَر «ماعت» ‌ایزد عدالت مصریان باستان مقایسه می‌شود.
مصریان باستان گاهی داخل تابوت‌های سنگی دفن می‌شدند که با نقش و نگارهایی تزئین شده بودند. گاهی اوقات، این تابوت‌های مجلل شامل هیروگلیف‌هایی هستند که نام فرد متوفی را مشخص و برای آن‌ها آرزوی آرامش می‌کند. تابوت‌های سنگی همچون عروسک‌های ماتریوشکای کنونی می‌تواند چندین تابوت را شامل شود که داخل دیگری قرار گرفته‌اند و جسد مومیایی‌شده نیز در مرکز آن قرار می‌گیرد.
تابوت با توجه به میزان ثروت فرد متوفی از مواد مختلفی ساخته می‌شود. برای مثال تابوت «توت‌عنخ‌آمون»، فرعون مصر باستان از حجم زیادی طلا ساخته شده است.
پرتره‌های مومیایی تصاویر واضحی از فرد متوفی را به تصویر می‌کشند. نمونه‌هایی از پرتره‌های مومیایی که روی صفحات چوبی نقاشی شده‌اند در فاصله بین اواسط قرن یکم تا اواسط قرن سوم میلادی خلق شده‌اند.
این پرتره‌ها به مومیایی افراد متصل می‌شدند و استفاده از آن‌ها در شهرها و روستاهای «فیوم» رایج‌تر بود، البته نمونه‌هایی از این نوع پرتره‌ها در سایر نقاط مصر نیز کشف شده است.

 

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.