گروه ۷؛ خوابگردهایی که به سمت پرتگاه می‌روند
۰۵ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
1
دیپلمات کهنه‌کار اسبق ایتالیایی معتقد است کشورهای گروه هفت با نشان دادن استانداردهای دوگانه فاحش در قبال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و اتخاذ موضع متناقض در قبال موضوعات جهان، فاصله خود با واقعیت را هر چه بیشتر می‌کنند.

به گزارش اسرار، «مارکو کورنلوس»، سفیر اسبق ایتالیا در سومالی، استرالیا، سازمان ملل و عراق و فرستاده ویژه دولت رُم برای سوریه و «فرآیند صلح خاورمیانه» با انتشار تحلیلی در وبگاه «میدل ایست آی» تاکید می‌کند گروه هفت به دنبال اتخاذ مواضع متناقض و استانداردهای ۲ گانه‌ای دور از واقعیت در حوزه‌های متعدد، دیگر نمی‌تواند وانمود به رهبری جهان کند.
کورنلوس در این مطلب منتشر شده در پایگاه «میدل ایست آی» می‌نویسد: «چندی پیش رهبران گروه هفت در یک تفرجگاه مجلل در منطقه آپولیای ایتالیا گرد هم جمع شدند تا وانمود کنند در حال مدیریت قاطع جهانی با چالش‌های روزافزون همراه با بحران‌های درهم تنیده متعدد بوده و این کار را از طریق یک سری قواعد همگانی که خودشان منحصرا درک، تفسیر و اجرا می‌کنند انجام می‌دهند. هیچ چیز آنها دیگر به واقعیت نزدیک نیست. تعداد کشورهای جهان که به سختی می‌توانند روایت گروه هفت را باور کنند هرچه بیشتر می‌شوند. از جنبه سیاسی اکثریت سران گروه هفت را می‌توان در بهترین حالت اردک‌های لنگ (رهبرانی که روزهای آخر دوره خود را می‌گذرانند) و در بدترین حالت مردگان متحرک توصیف کرد. می‌توانیم به جای گروه هفت به آنها بگوییم ارواح هفت!»
این رهبران در بیانیه پایانی اجلاس خود در ایتالیا از «اعتقاد مشترک» خود به «اصول دموکراتیک و جوامع آزاد، حقوق بشر همگانی، پیشرفت اجتماعی و احترام به چندجانبه گرایی و حاکمیت قانون» حرف زدند. آنها متعهد شدند به این که «فرصت‌ها را فراهم و سعادت مشترک را پیگیری کنند و به دنبال تقویت هنجارها و قوانین بین‌المللی در راستای نفع همگانی باشند.»
آنها در بیانیه خود همچنین گفتند که قاطعانه بر تعهد خود به «احترام به منشور سازمان ملل، حراست از صلح و امنیت بین‌الملل، و حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین» مجددا تاکید کرده و «از یک حاکمیت جهانی موثر، فراگیر و منصف که بازتاب دهنده جهان در حال تغییر ما باشد حمایت می‌کنند.»
به نوشته وبگاه میدل ایست آی، مشاهده دقیق رفتار برخی اعضای گروه هفت در دهه‌های اخیر به ویژه از بعد از هفتم اکتبر گذشته (روز اجرای عملیات طوفان الاقصی در سرزمین‌های اشغالی) نشان می‌دهد که این اعلامیه‌ها را در بهترین حالت می‌توان توخالی دانست.
دیپلمات اسبق ایتالیایی ارزیابی می‌کند: «آنها نسبت به جنگ روسیه و اوکراین پایبند به اصول عالی خود بوده و بیشترین حجم بیانیه نهایی خود را وقف این موضوع کردند اما موضعی مبهم و غیرقطعی را درباره کشتار فعلی در نوار غزه، جایی که در آن اسرائیل، به قول اعضای گروه هفت تنها دموکراسی در خاورمیانه، قربانیان خیلی بیشتر و وضعیت حتی جدی‌تری را به بار آورده، اتخاذ کردند.»
گروه هفت در رابطه با جنگ اوکراین تصمیم گرفت با استفاده از «درآمدهای فوق‌العاده حاصل از دارایی‌های حاکمیتی مسدود شده روسیه ۵۰ میلیارد دلار به اوکراین عرضه کند.»
اعضای این گروه در یک موضع جنگ‌طلبانه به «تلاش‌های دسته جمعی خود در راستای خلع سلاح و تحریم مجتمع صنعتی نظامی روسیه» بالیدند.
کورنلوس معتقد است که مسکو از چنین موضعی می‌تواند تنها به عنوان تاکید آشکار آنها بر این که روسیه نباید توان دفاع از خود را داشته باشد تفسیر کند. او نوشته است: «آیا چنین موضعی و قرار دادن چنین کلماتی در بیانیه پایانی گروه هفت آن هم زمانی که خطر وقوع یک جنگ جهانی سایه انداخته، لازم بود؟»

این تحلیلگر ایتالیایی تاکید می‌کند گروه هفت وقتی نوبت به جنگ غزه می‌رسد، مرعوب واکنش بالقوه دولت اسرائیل شده و کوچکترین تلاشی برای اعمال حتی ذره‌ای از استانداردهایی که انقدر با جدیت در رابطه با روسیه اعمال می‌کند، انجام نمی‌دهد.

او تصریح داشته است: «احترام ادعایی گروه هفت به منشور سازمان ملل و تعهدش به رعایت منزلت انسانی و حاکمیت قانون در تمامی بخش‌های جهان متناقض با نگرش همین کشورها در قبال بحران غزه در طول هشت ماه گذشته بوده است.

بیانیه اخیر آنها نیز به شکل بارزی این استاندارد ۲ گانه را بازتاب داده و نشان می‌دهد چطور دیگر اعضای گروه هفت کاملا شریک در روایت (اساسا اشتباه) آمریکا در قبال نبرد اسرائیل-فلسطین هستند.»

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.