مشی رحیمی در وزارت دادگستری تعامل پویا و مشارکت  در حل مسائل است
۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
0
مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری گفت: تعامل و مشارکت برای شناخت و حل مسائل همچنین تعامل و ارتباط پویا با همه دستگاه‌ها از ویژگی‌های بارز آقای رحیمی است و وی وزارت دادگستری را مرجع تعاملی می‌داند.

محمود علی‌گوی روز سه‌شنبه درباره توان مدیریتی و کارنامه اجرایی امین حسین رحیمی وزیر پیشنهادی دولت وفاق ملی، اظهار داشت: داشتن دغدغه مردم و پیگیری مطالبات مردمی و صداقت از جمله ویژگی‌های بارز آقای رحیمی است.
وی ادامه داد: وفای به عهد، باور به خدمت و پیگیری و اهتمام مجدانه برای به سرانجام رساندن امور از دیگر ویژگی‌های آقای رحیمی است همچنین تعامل و مشارکت برای شناخت و حل مسائل از جمله مهمترین ویژگی‌های آقای رحیمی به شمار می‌آید.
علی‌گوی با اشاره به اینکه وزیر دادگستری رئیس مرجع ملی حقوق کودک است، به اقدامات امین حسین رحیمی در سه سال اخیر اشاره کرد و افزود: سالیان سال این سمت برای وزرای دادگستری پیشین وجود داشته است و گام‌ها و اقداماتی در این حوزه برداشته شده است اما تعدد، تنوع اقدامات و پیگیری‌ها برای احقاق حقوق کودکان در دوره آقای رحیمی و اثرگذاری‌هایی که داشته است، بیش از پیش بوده است.
وی با اشاره به اصلاح آیین‌نامه کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در سال ۱۴۰۲، گفت: در اصلاح این آیین‌نامه طرحی مطرح شد که خانواده‌ها بدون تشریفات قانونی برای فرزندخواندگی بتوانند میزبان کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست که امکان فرزندخواندگی آنها کمتر است یا دچار چالش‌های بیشتری هستند؛ قرار گیرند.
در نتیجه اجرای اصلاح آیین‌نامه کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در سال ۱۴۰۲، تعداد کودکان در شیرخوارگاه‌ها و مراکز نگهداری کودکان به نحو چشمگیری کاهش یافت.
رئیس سابق اورژانس اجتماعی کشور با تاکید بر رویکرد این طرح برای بهره‌مندی کودکان از موهبت خانواده، اضافه کرد: در نتیجه اجرای این طرح تعداد کودکان در شیرخوارگاه‌ها و مراکز نگهداری کودکان به نحو چشمگیری کاهش یافت.
تدوین پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون حمایت از اطفال و نوجوانان
رئیس سابق اورژانس اجتماعی کشور، اقدام دیگر وزارت دادگستری در دوره مدیریت آقای رحیمی را اصلاح قانون حمایت از کودکان و نوجوانان اعلام کرد و افزود: دغدغه‌هایی از سوی رسانه‌ها، خانواده‌ها و جامعه در زمینه مدیریت فضای مجازی برای کودکان مطرح شد و از آنجا که در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در این زمینه تصریح نداشت، پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون حمایت از اطفال و نوجوانان تدوین و برای ارسال به دولت آماده شد.
از آنجا که قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در زمینه مدیریت فضای مجازی تصریح نداشت، پیش‌نویس لایحه اصلاح این قانون تدوین و برای ارسال به دولت آماده شد.
علی‌گوی، اقدام دیگر وزارت دادگستری در دوره آقای رحیمی را توسعه نظام آموزشی قضات مرتبط با موضوع کودک عنوان کرد و در این باره توضیح داد: با همکاری قوه قضاییه، برای قضات دادگاههای عمومی خانواده و دادیاران و قضات دادسراهای اطفال و نوجوانان الگوهای متعدد آموزشی شکل گرفت و دوره‌های آموزشی تخصصی برگزار شد و نتیجه این اقدام مهم را می‌توان در تغییر احکامی که برای کودکان صادر می‌شود، ملاحظه کرد.
وی درباره برنامه‌ریزی برای مراجع استانی به ماده ۵۰ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: مدیران کل اجتماعی استانداری‌های سراسر کشور، مدیر مرجع متناظر استانی در زمینه پیگیری حقوق کودکان هستند و به همین دلیل لازم بود تا ساماندهی در این حوزه نیز شکل گیرد و در این راستا سه دوره کارگاه آموزشی برگزار شد و در این دوره ها براساس مدل های مدیریت گروهی برنامه ریزی انجام شد.
ساماندهی بیش از ۲۵۰۰ کودک کار و خیابان
مدیرکل دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری درباره طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان، اظهار داشت: مدل عملیاتی برای ساماندهی کودکان کار و در موقعیت خیابان به صورت آزمایشی در استان‌های تهران و خراسان رضوی انجام شد. در تهران، بیش از ۲۵۰۰ کودک ساماندهی شدند که بخشی از آنها کودکان اتباع بودند.
علی‌گوی ادامه داد: بسیاری از چالش‌های این کودکان به حوزه نظام آموزشی مربوط بود و بخشی نیز مربوط به سازمان ملی مهاجرت بود که با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت کشور این امور پیگیری و فرایندها اصلاح شد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.