با وجود تنش بایدن-نتانیاهو، قطع کمک‌ آمریکا به اسرائیل توهم است
۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۱
0
روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت مذاکرات اخیر بین بایدن و نتانیاهو تنش بیشتری پیدا کرده اما هیچ بحث جدی در دولت بایدن در مورد قطع ارتباط با تل‌آویو یا ایجاد شرایط برای کمک‌های امنیتی وجود ندارد.

به گزارش اسرار، تنش‌ها میان واشنگتن و تل‌آویو زمانی تشدید شد که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا قرار بود پس از حمله هفتم اکتبر حماس به صهیونیست به اراضی اشغالی برود اما این سفر در لحظه آخر لغو شد. پس از آن هم حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی غزه با شهدا و مجروحان زیاد و و در نهایت امتناع سران کشورهای غرب برای دیدار با بایدن حین سفرش به منطقه بیش از پیش بر تنش‌ها افزود.
نیویورک‌تایمز می‌نویسد: جو بایدن مشاورانش را فراخواند تا آن‌ها به او بگویند که باید باز هم به اسرائیل برود یا نه. مناظره‌ای بین مشاوران سیاسی و امنیت ملی بایدن در گرفت. برخی تاکید کردند که بایدن نباید به این سفر برود اما مشخص نبود که چه کاری می‌شود انجام داد. آیا این سفر امن بود؟ سایرین نیز استدلال کردند که بایدن باید به هر ترتیبی که شده برود. او در نهایت اعلام کرد که به این سفر می‌رود.
به نوشته روزنامه نزدیک به دموکرات‌های آمریکا، این تصمیم شاید بیش از هر تصمیم دیگری رویکرد بایدن را در قبال آنچه که به تفرقه‌انگیزترین بحران سیاست خارجی دوره ریاست‌ جمهوری او تبدیل شده است، مشخص کند. او باید می‌رفت. باید آن‌ها را رو در رو می‌دید. با این کار، او عملا مالکیت جنگی را که با تمام وحشیگری شدیدش دنبال می‌شد، در دست گرفت و شخصا آن را در معرض خطر بزرگ سیاسی برای خود در داخل و خارج از کشور مدیریت کرد.
هیچ بخش دیگری در نیم قرن گذشته روابط بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را به این شدت در بوته آزمون قرار نداده بود. دیپلماسی پیچیده بین واشنگتن و تل‌آویو از زمانی که حماس ۱۲۰۰ صهیونیست را کشت و ۲۴۰ نفر دیگر را به اسارت گرفت در تعامل مستقیم بین سران دو طرف و بین آژانس‌های اطلاعاتی و امنیتی دو طرف انجام شده است.
سفر بایدن به تل‌آویو
تصمیم بایدن برای سفر به اراضی اشغالی جای خود را به تماس‌های تلفنی خسته‌کننده، نظرات تند عمومی و جلسات طولانی و طاقت‌فرسا داده است. این رابطه به طور فزاینده‌ای بدتر شده چون بایدن بیش از هر موضوع دیگری در سه سال ریاست جمهوری، خود را درگیر این مناقشه کرده است. رئیس‌جمهور آمریکا و تیمش بارها و بارها مداخله کرده‌اند تا رژیم صهیونیستی را از آنچه که آن‌ها «افراط در انتقام‌جویی‌» می‌دانند، دور کنند آن هم برای اینکه صهیونیست‌ها در لحظات حساس از آن‌ها سرپیچی کرده‌اند.بایدن شاهد مقاومت فزاینده داخلی در برابر حمایت‌هایش از رژیم صهیونیستی بوده که شامل نامه‌های متعدد از دیپلمات‌های وزارت خارجه می‌شود. در ماه نوامبر، بیش از ۵۰۰ تن از کارمندان سیاسی و نمایندگانی از حدود ۴۰ سازمان دولتی نامه‌ای به بایدن در اعتراض به حمایت او از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ارسال کردند. دموکرات‌های کنگره او را برای مهار حمله این رژیم تحت فشار قرار داده‌اند و ایالات متحده خود را در تضاد با کشورهای دیگر در سازمان ملل دیده است.
افزایش تنش‌ها
به نظر می‌رسد که با فرا رسیدن سال جدید میلادی، این تنش‌ها در حال افزایش است. تیم بایدن تشخیص می‌دهد که چالش او فقط «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیست، چون اسرائیلی‌ها در سراسر جهان از عملیات نظامی حمایت می‌کنند که به گفته وزارت بهداشت غزه بیش از ۲۰ هزار شهید برجای گذاشته است. اما هیچ بحث جدی در داخل دولت درباره تغییر معنادار در سیاست، مانند قطع ارائه تسلیحات به اسرائیل وجود ندارد و به‌جای آن بایدن همچنان مصمم است تا با استفاده از اعتباری که از طریق حمایت ثابت از اسرائیل به دست آورده، بحران را در درون بحران هدایت کند، اگرچه مشخص نیست که چه میزان نفوذی به او می‌دهد.
نیویورک‌تایمز نوشت بایدن در یک گفت‌وگو به نتانیاهو فشار آورد تا جنگ را به سمت عملیاتی سوق دهد که بیشتر بر حملات نیروهای ویژه که رهبران و تونل‌های حماس را هدف قرار می‌دهند، کاهش دهد تا بمباران گسترده. نتانیاهو سپس «ران درمر» مشاور دست راست خود را به واشنگتن فرستاد تا در یک جلسه چهار ساعته در کاخ سفید شرکت کند و در آنجا به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا اطمینان داد که اسرائیل به زودی به سمت مرحله هدفمندی تغییر خواهد کرد که بایدن روی آن تاکید کرده است.

درمر به آن‌ها گفت، نخستین نشانه‌های چنین تغییری را می‌توان در هفته‌های آتی دید؛ زمانی‌که نیروهای رژیم صهیونیستی عملیات در شمال غزه را پایان می‌دهند و نیروهای آن از منطقه خارج می‌شوند. اما او چارچوب زمانی قطعی به آن‌ها ارائه نکرد و آمریکایی‌ها به او فشار آوردند که دیر یا زود چنین اقدامی باید انجام شود. بلینکن نیز قصد دارد تا اوایل ژانویه ۲۰۲۴ به اراضی اشغالی برود و مقام‌های اسرائیلی نیز امیدوارند که به او تصمیمی را درباره گام‌های بعدی ارائه کنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.