افزایش ۱۸ درصدی مرگ ناشی از غرق شدگی
۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴
4
گزارش سازمان اورژانس کشور در فصل بهار (از اول فروردین ۱۴۰۳ تا ۵ خرداد) حاکی از آن است که در این مدت ۱۵۹ نفر در آب غرق شدند که میزان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش اسرار، طبق آمار تازه‌ای که سازمان اورژانس کشور منتشر کرد، از ابتدای فروردین امسال تا روز گذشته پنجم خرداد، ۲۶۳ مورد غرق شدگی در کشور رخ داده است که از این تعداد ۱۰۴ نفر از این افراد مصدوم و ۱۵۹ نفر فوت کردند.بر اساس این گزارش، در این مدت شاهد افزایش ۲۸ درصدی در تعداد موارد غرق شدگی هستیم و میانگین سنی غرق شدگان ۲۳ سال است و مردها با ۷۶ درصد بیشترین میزان غرق شدگی را به خود اختصاص می‌دهند.
در این میان، کم سن‌ترین غرق شده کودک یک ساله و پیرترین نیز فردی ۸۰ ساله بوده است که هر ۲ در محل غرق شدگی جان باختند. بوشهر با ۳۲ مورد، سیستان و بلوچستان با ۲۸ ، فارس با ۲۵ مورد بیشترین میزان غرق شدگی را داشته‌اند.قابل توجه است که بیشترین میزان فوت ناشی از غرق شدگی در استان‌های مرکزی و فاقد خط ساحلی و دریا یعنی فارس، اصفهان و تهران ثبت شده و در نام استان‌های ساحلی مانند مازندران، گیلان، بوشهر، هرمزگان و دیگر استان‌ها دیده نمی‌شود.
گزارش سازمان اورژانس کشور نشان می‌دهد رودخانه‌ها با ۲۴ درصد، دریا با ۱۶ درصد و استخرهای شنای خانگی و عمومی با ۱۶ درصد بیشترین میزان فوتی ناشی از غرق شدگی را ثبت کردند همچنین سدها و آب‌بندها با ۶ درصد، دریاچه های طبیعی با ۶ درصد و کانال‌های آب کشاورزی با ۷ درصد میزان غرق شدگی را داشتند.
علاوه بر این، گزارش سازمان اورژانس کشور نشان می‌دهد تقریباً در این مدت ۲۳۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های خود رو و وحشی مسموم شدند که از این تعداد ۲ نفر در تهران بر اثر مصرف این نوع قارچ‌ها جان خود را از دست دادند.طبق این گزارش، تعداد مسمومیت بر اثر مصرف قارچ خود رو و وحشی افزایش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته و استان‌های لرستان، کردستان و کرمانشاه بیشترین تعداد مصدومیت ناشی از مصرف این نوع قارچ را داشتند.
قارچ‌های خوراکی شامل گونه‌های بسیاری هستند که برخی از آنها در طبیعت و به صورت خود رو رشد کرده و چیده می‌شوند.در مجموع ۶ نوع قارچ سمی در کشور ما به صورت خود رو وجود دارد که شامل آمانیتا فالوئید، آمانیتا وِرنا، آمانیتا ویرسا، گالرینا مارگیناتا، لپیوتا برونیون‌اینکارناتا و لپیوتا سابینکارناتا است.
همچنین جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به آمار موارد فوتی و مصدومیت درپی وقوع حوادث جوی اعلام کرد که در حوادث جوی رخ داده از ابتدای سال تاکنون ۶۱ نفر جان خود را ازدست داده‌اند که بیشترین مورد آن مربوط به سیل و پس از آن رعد و برق بوده است.
وی گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پنجم خرداد ماه امسال و برابر گزارش مرکز EOC اورژانس کشور ۱۵۹۵ نفر در حوادث جوی رخ داده در کشور، شامل سیل، توفان، گردوغبار، صاعقه، ریزش کوه و … دچار حادثه شده‌اند که از این تعداد متاسفانه ۶۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیانگر افزایشی ۲.۵ برابری است.وی با بیان اینکه ۱۵۳۴ نفر از این افراد نیز دچار مصدومیت شده‌اند، اظهارکرد: این آمار نیز نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۰۰ درصدی داشته است.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه بیشترین جانباخته مربوط به حوادث جوی، ناشی از وقوع سیل بوده است، گفت: ۴۸ نفر از جانباختگان یا معادل ۷۹ درصد آنان مربوط به سیل بوده است. همچنین ۱۳ نفر نیز به دلیل صاعقه جان خود را از دست داده‌اند. دیگر حوادث جوی مورد فوتی نداشته است.
میعادفر درباره شمارمصدومان حوادث جوی نیز اظهارکرد: بیشترین تعداد مصدوم، مربوط به گرد و غبار است، به طوریکه ۱۰۶۹ نفر یا معادل ۷۰ درصد کل مصدومان به دلیل گرد و غبار به اورژانس مراجعه کرده‌اند. پس از آن توفان با ۳۵۳ مورد مصدوم یا معادل ۲۳ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. رتبه سوم مربوط به سیل است که ۶۹ مصدوم برجای گذاشته و پنج درصد از کل مصدومان را شامل می‌شود.
وی ادامه داد: صاعقه با ۱۷ مصدوم و ریزش کوه با شش مصدوم در رتبه‌های بعدی قرار دارد و ۲۰ نفر نیز به دلایل دیگر دچار مصدومیت شده‌اند.رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به شمار مصدومان ناشی از توفان که ۳۱ نفر بوده است، اظهارکرد: از این تعداد ۳۲۴ نفر مربوط به بادهای ۱۲۰ روزه در شمال استان سیستان و بلوچستان بوده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.