نقش کلیدی سازمان تحقیقات اصفهان در دانش‌بنیان کردن حوزه کشاورزی
۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۴
1

مسعود ترابی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در نشست خبری به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تات بیان کرد: سازمان با دارا بودن ۳۴ مرکز تحقیقاتی در سراسر کشور، محور تحقق کشاورزی پایدار، توسعه آموزش و ترویج و دانش‌بنیان کردن فرآیندهای بهره‌برداری در بخش کشاورزی است. وی بااشاره به اینکه  در حال حاضر نیز بیش […]

مسعود ترابی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان در نشست خبری به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان تات بیان کرد: سازمان با دارا بودن ۳۴ مرکز تحقیقاتی در سراسر کشور، محور تحقق کشاورزی پایدار، توسعه آموزش و ترویج و دانش‌بنیان کردن فرآیندهای بهره‌برداری در بخش کشاورزی است.

وی بااشاره به اینکه  در حال حاضر نیز بیش از ۲۰۰ طرح تحقیقاتی در این مرکز در دست اجراست.گفت: بیش از ۵۵ درصد فعالیت‌های پژوهشی این مرکز در راستای ارتقای امنیت غذایی، ۱۵ درصد در زمینه تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی و ۱۳.۳۷ درصد نیز مرتبط با منابع طبیعی، آب و خاک است.

ترابی با اشاره به اجرای بیش از ۱۰۰ پروژه تحقیقاتی خاتمه‌یافته در سال گذشته اظهار داشت: این پروژه‌ها منجر به تولید فناوری، افزایش بهره‌وری و بهبود اقتصادی بخش کشاورزی شده‌اند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: سالانه بیش از ۲ میلیون اصله درخت در استان شناسنامه‌دار و بر بذر، نهال و اندام‌های تکثیری آن ها نظارت می شود.

ترابی افزود: توزیع هر نوع بذر و نهال بدون نظارت کیفی، پیامدهای منفی جدی برای کشاورزی کشور به دنبال خواهد داشت.

وی  گفت: کنترل سالانه بیش از ۱۸ هزار تُن بذر گواهی‌شده، بیش از ۲۲ فقره نقشه تخصصی و ۲۱۱ مورد پایش و ارزیابی ذخایر ژنتیکی در این مرکز انجام می‌شود.

ترابی ادامه داد: آموزش مهارت های کشاورزی به بهره‌برداران، کشاورزان همچنین سربازان، زندانیان و افراد فاقد شغل نیز از دیگر برنامه های این مرکز است.

وی استفاده از پساب به عنوان یک منبع آب پایدار برای تولید بذر گندم و جو را یکی از دستاوردهای شاخص دانست و گفت: این اقدام نه‌تنها آلایندگی ندارد بلکه می‌تواند نقش مهمی در ارتقای اقتصاد کشاورزی منطقه ایفا کند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان بیان داشت: ضریب نفوذ دانش در حوزه‌هایی همچون تولیدات گلخانه‌ای و گاوداری صنعتی بالا بوده اما در سایر حوزه‌ها نیاز به تقویت دارد که این مهم بدون حمایت‌های جدی دولت میسر نیست.

وی با اشاره به ظرفیت مغفول‌مانده ضایعات صنایع کشاورزی و غذایی گفت: بخش مهمی از این ضایعات در تغذیه دام استفاده می‌شود که حدود ۴ میلیارد مترمکعب آب را ذخیره و به چرخه مصرف بازمی‌گرداند.

ترابی افزود: حرکت به سمت تولید بذر با توجه به درآمد بالای حاصل از فروش آن، ظرفیت مهمی است که نباید از آن غافل شد.

وی با بیان اینکه هنوز نمی‌توانیم حتی ۵۰ درصد بذر گواهی‌شده مورد نیاز کشور را تولید و صادر کنیم، گفت: چنانچه در این زمینه سیاستگذاری درستی صورت گیرد، بذر می‌تواند به صنعت ارزآور و پیشرو استان تبدیل شود.

ترابی در باره خودکفایی کشور در تولید بذر سیب زمینی نیز گفت: بیش از ۴۰ تا ۵۰ رقم تجاری سیب‌ زمینی در کشور وجود دارد و سهم مهمی از مدیریت تولید بذر آن مختص اصفهان است که با استفاده از تکنیک «کشت باغچه‌ای»، گیاهچه‌هایی به اندازه یک دانه پس از چند مرحله تکثیر، به سیب‌زمینی‌های بذری ۴۰ تا ۵۰ گرمی تبدیل می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و آموزش منابع طبیعی اصفهان با بیان اینکه کشاورزی«آینده‌محور» بر مبنای فناوری و مشارکت بخش خصوصی محقق می شود، گفت: امسال تمرکز این مجموعه بر حمایت از پایان‌نامه‌ها، تجاری‌سازی تحقیقات و هم افزایی میان مراکز علمی و مزرعه خواهد بود.

خبرنگار:محبوبه عزیز

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.