این بخشی از صحبتهای محمدرضا موسوی نایبرئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی است که نسبت به عدم اجرای ابلاغیه واردات مواد تحت لیسانس با ارز آزاد اعتراض کرده است.
محمدرضا موسوی با انتقاد از عدم اجرای ابلاغیهای که بر واردات مواد تحت لیسانس با ارز آزاد، خواستار اصلاح سیاستهای ارزی در حوزه دارو شده است.وی معتقد است هر کسی که قصد استفاده از مواد تحت لیسانس را دارد، باید هزینه آن را پرداخته و این مواد با ارز آزاد وارد شوند.موسوی مدعی است، علیرغم اینکه محمد پیکان پور مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو این ابلاغیه را تنظیم کرده است اما امضای آن نهایی نشده و همچنان به مواد تحت لیسانس ارز حمایتی تعلق میگیرد.
موسوی با انتقاد از سیاستهای سازمان غذا و دارو و تصمیمات ناعادلانه در حوزه تولید داخلی، نسبت به عدم تحقق تعهدات این سازمان اعتراض کرده و در خصوص واردات اخیر داروهای متفورمین و استامینوفن در کشور میگوید: علیرغم اینکه شرکت ما یکی از بزرگترین تولیدکنندگان استامینوفن و متفورمین در کشور است و در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ تن ماده اولیه و محصول استامینوفن در کارخانه موجود داریم، در شش ماه اول سال ۱۳۷ تن استامینوفن وارد و ترخیص شده است؛ این در حالی است که ارز موردنیاز برای واردات این محصول، بهجای رفع کمبود داروهای ضروری دیگر به واردات دارویی اختصاصیافته که در داخل تولید میشود.
وی با تأکید بر این مسئله که نگرانی برای تأمین داروهای تولید داخل وجود ندارد میگوید: تصمیمات اشتباه در این حوزه به نفع واردات و به ضرر تولید داخلی تمام شده است. خواستار اصلاح فوری این سیاستها و حمایت واقعی از تولیدکنندگان دارویی هستیم.اما بهراستی ماجرای واردات استامینوفن و متفورمین چه بود؟ چرا بودجه در نظر گرفته شده برای واردات داروهایی که در کشور وجود دارد، به تأمین داروهای موردنیاز اختصاص داده نشده است؟حسین شمالی رئیس اداره مواد اولیه سازمان غذا و دارو، در خصوص ماجرای واردات استامینوفن با وجود موجودی کافی کشور تا ۶ماهه آینده میگوید: در یک سال اخیر، هیچ ارزی به واردات استامینوفن اختصاص داده نشده است و تمامی ماده اولیه استامینوفن وارد شده با ارز آزاد و پرداخت تعرفه و عوارض مربوطه بوده است.شده که ارز آن در تیرماه سال گذشته تأمین شده است. همچنین واردات متفورمین مربوط به تولیدات تحت لیسانس است که مدتی است دیگر ارزی به آن تعلق نمیگیرد. سایر موارد نیز قبلاً ارز خود را دریافت کردهاند.وی در خصوص میزان موجودی استامینوفن و واردات متفورمین در کشور میگوید: موجودی مواد اولیه استامینوفن در کشور برای تأمین نیاز ۶ ماه مصرف کافی است.
شمالی در خصوص علت واردات داروی متفورمین با وجود موجودی کشور میگوید: در سال ۱۴۰۱ به دلیل بدعهدی برخی از شرکتها با بحران تأمین متفورمین مواجه شدیم، درحالیکه مصرف سالانه این دارو حداقل ۱۶۰۰ تن است. اکنون موجودی ماده اولیه تولیدکنندگان برای متفورمین نیز برای تأمین نیاز ۶ ماه کفایت میکند.
گفتنی است که اگر سازمان غذا و دارو برای برخی از اقلام دارویی مانند آنتیبیوتیکها واردات انجام ندهد، در مواقع کمبود و بدقولی برخی از شرکتهای دارویی در زمان و میزان تولید و توزیع، مردم با بحران مواجه شده و آسیب میبینند.
ثبت دیدگاه