نگاهی به تاثیرات و چالش‌های جبهه یمن برای رژیم صهیونیستی
۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳
1
نیروهای مسلح یمن بر اساس وظیفه شرعی و اخلاقی خود وارد نبرد «فتح موعود و جهاد مقدس» برای حمایت از مردم فلسطین و حمایت از مظلومان غزه شدند و در معرض حملات بسیاری از سوی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی قرار گرفتند اما با وجود تجاوزات جنایتکارانه این دولت‌ها همچنان به عملیات‌های خود علیه اراضی اشغالی و محاصره دریایی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ، عرب و مدیترانه ادامه می‌دهند.

به گزارش اسرار، موضوع فلسطین یک میراث اصیل در فرهنگ مردم یمن است. یمن در سال ۱۹۴۸ در کنار کشورهای عربی به طور مستقیم در درگیری‌های اعراب و رژیم صهیونیستی شرکت داشت و در کنار مردم فلسطین ایستاد.
به دنبال شرایط بین‌المللی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وجود آمد و ورود این کشور به دوره‌ای از درگیری‌ها و پیامدهای جنگ موسوم به «جنگ علیه تروریسم» در دوره پس از سال (۲۰۰۱) و حوادثی که پس از سال ۲۰۱۰ رخ داد همه فکر می‌کردند که روحیه آزادی خواهی در ضمیر مردم یمن نسبت به مساله فلسطین کمرنگ شده است، اما برعکس آن اتفاق افتاد.
طبق گزارش المنار، در دوره پس از انقلاب ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۴، موضوع فلسطین به یک سیاست رسمی دولت و حمایت از مقاومت فلسطین به یکی از اصول حاکم بر صنعا تبدیل شد و تجاوز هشت ساله ائتلاف سعودی‌-آمریکایی نه آن را از بین برد و نه بر شدت آن تأثیر گذاشت و سپس توانست توازن‌های جدیدی را در خاورمیانه و در مهم‌ترین منطقه آنجا، یعنی باب المندب، تحمیل کند.
یمن به یک کابوس برای دولت آمریکا تبدیل شد که از طریق جاسوسانش که توسط مقامات امنیتی یمن شناسایی می‌شوند، تلاش می‌کند تا از پیامدهای عملیات‌های دریایی ارتش یمن بر قلعه نظامی خود در خاورمیانه که همان «اسرائیل» است، بکاهد و عواقب آن را کاهش دهد.
عملیات جبهه پشتیبانی یمن
آمریکا در تلاش‌های خود ناکام ماند و یمن تصمیم گرفت موضع طبیعی، تاریخی و اسلامی خود را در درگیری با اسرائیل اتخاذ کند و این همان چیزی است که وقایع نبرد «طوفان الاقصی» شاهد آن بود. یمن از روز اول و بدون توجه به عواقب ناشی از آن، با مواضع، سلاح و تظاهرات میلیونی، کاملا در کنار مقاومت فلسطین و مردم فلسطین در غزه قرار گرفته است.
راهپیمایی یمنی‌ها در حمایت از غزه
جبهه حمایت از غزه در یمن به تهدیدی برای رژیم صهیونیستی و دولت «بنیامین نتانیاهو» تبدیل شده است. نیروهای ارتش یمن در دریای سرخ مانع ورود کمک‌ها برای رژیم صهیونیستی شدند و دریا را به روی ارتش رژیم اشغالگر و حامیانش بستند و غرب دید که دریا به مرکز عملیات یمن تبدیل شده است.

ایلات و شهرهای اراضی اشغالی نیز به هدف مشروعی برای نیروهای مسلح یمن تبدیل شدند، موشک‌های بالستیک و پهپادها به طور معمول اهداف دشمن را مورد اصابت قرار دادند، در حالی که جنگنده‌های آمریکا و انگلیس قادر به محافظت از آنها نبودند. تعدادی از کشورهای منطقه نیز بیهوده تلاش می‌کنند از این رژیم در برابر موشک‌های یمنی محافظت کنند.
نیروهای انصارالله
در جریان نبرد برای حمایت از غزه، نیروهای مسلح یمن بیش از ۲۳۰ عملیات از جمله ۵۰ عملیات مستقیم علیه رژیم اشغالگر انجام دادند و تعدادی پهپاد آمریکایی را سرنگون کردند و تعداد کشتی‌های هدف قرار گرفته به ۱۹۳ کشتی رسید و تعداد موشک‌های بالستیک و بالدار و پهپادهای مورد استفاده از ۱۰۰۰ فراتر رفت.
نیروهای مسلح یمن همچنین ۱۱ پهپاد مسلح آمریکایی از نوع MQ۹ را در جریان نبرد پشتیبانی سرنگون کردند.
عملیات‌های ارتش یمن
یکی از برجسته‌ترین عملیات‌هایی که عمق اراضی اشغالی را هدف قرار داد، حمله به منطقه‌ای در نزدیکی سفارت آمریکا در تل‌آویو با پهپادی به نام «یافا» بود که فاصله بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر را پیمود و ساخت داخل یمن و مجهز به پارازیت‌های مدرن و سیستم های نفوذ بود. این علاوه بر عملیات منحصربه فرد دیگری بود که این رژیم را به لرزه درآورد و آن استفاده از موشک بالستیک جدید «مافوق صوت» بود که شهر «تل‌آویو» را نیز هدف قرار داد.

نیروهای یمنی همچنان کشتی اسرائیلی «گلکسی لیدر» و خدمه آن را توقیف کرده‌اند و صنعا تاکید می‌کند که آزادی این کشتی و خدمه با مذاکرات تبادل اسرا در غزه مرتبط است.

جبهه حمایت یمن از غزه پنج مرحله از تشدید تنش را پشت سر گذاشته است که اولین مرحله از ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد و شامل هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی بود.

در مرحله دوم تشدید، کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی پس از حملات موشکی و حملات هوایی ارتش آمریکا و انگلیس به اهدافی در یمن از ۱۲ ژانویه، وارد بانک اهداف شدند.

نیروهای مسلح یمن ماه مارس گذشته از آغاز مرحله سوم تشدید تنش با هدف قرار دادن کشتی‌های دشمن در اقیانوس هند خبر دادند. از جمله مهمترین عملیات نظامی در این مرحله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-هدف قرار دادن ناوشکن آمریکایی «میسون» در دریای سرخ.

-6 عملیات نظامی روی ۶ فروند کشتی در دریای مدیترانه و دریای سرخ و عرب با تعدادی موشک بالدار.

-هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکایی «آیزنهاور» در دریای سرخ با تعدادی موشک بالدار و اصابت به آن.

-هدف قرار دادن ناوشکن انگلیسی (Diamond) در دریای سرخ.

-هدف قرار دادن کشتی (Tutor) در دریای سرخ که منجر به غرق شدن آن شد.

در ماه مه اعلام شد مرحله چهارم تشدید تنش با گسترش منطقه عملیات هدف‌گیری به دریای مدیترانه آغاز شده است.

مرحله چهارم تشدید تنش، شاهد هدف قرار دادن ناوهای آمریکایی، انگلیسی و اسرائیلی بود که برخی از آنها غرق شدند و برخی دیگر به شدت آسیب دیدند. از جمله نتایج آن تشدید محاصره دشمن اسرائیلی و اعلام ورشکستگی کامل بندر«ام الرشراش» در جنوب فلسطین اشغالی بود.

نیروهای یمنی در ماه ژوئیه پنجمین مرحله از تشدید تنش را با هدف قرار دادن شهرهای یافا و تل‌آویو با پهپاد در ۱۹ ژوئن و سپس با موشک فراصوت که در ۱۵ سپتامبر از تمام سامانه‌های دفاعی اسرائیل عبور کرد، آغاز کردند. این یک نقطه عطف مهم در نقش جبهه حمایت یمن از غزه و فلسطین بود.

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.