استان تهران ظرفیت نگهداری از ۲۵ هزار معتاد متجاهر را در مراکز ماده ۱۶ دارد و از این نظر در رتبه نخست کشوری قرار گرفته است.
طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر معتادان به مواد مخدر و روان گردان فاقد گواهی موضوع ماده (۱۵) و متجاهر به اعتیاد، با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب نگهداری میشوند.
به تازگی معاون قضایی رئیس کل و رئیس حوزه ریاست دادگستری استان تهران اعلام کرده است که برخی از شهرستانهای شرق این استان فاقد مراکز و محل نگهداری معتادان متجاهر موضوع ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر و برخی دیگر فاقد ظرفیت و فضای مناسب هستند.
مرتضی تورک در این باره توضیح داد: یکی از چالشها و مشکلات در طرح جمع آوری معتادین متجاهر توسط فراجا، نبود و کمبود مراکز است. همه دستگاههای ذی ربط باید تلاش خود را برای خروج از این وضعیت بکار گیرند و مشارکتهای لازم را داشته باشند.
معاون قضایی رئیس دادگستری کل استان تهران خاطرنشان کرد: دادستان شهرستانها از فرمانداران برای برطرف شدن و بهبود وضعیت مطالبه کنند تا بهزودی مشکل حل شود.
تورک در ادامه به مدیرکل سازمان بهزیستی استان فرصت داد تا افزایش ظرفیت مراکز و محل نگهداری معتادان متجاهر را در شهرستانهای شرق استان ظرف یک ماه آینده آماده و ایجاد کند.
ا
«ابوالفضل نیکوکار» معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا درباره مراکز ماده ۱۶ و جمعآوری معتادان متجاهر، اظهار داشت: مراکز نگهداری معتادان متجاهر با ظرفیتی بالغ بر ۲۵ هزار نفر در استان تهران فعال است و در این میان، یاورشهرهای شهرداری تهران، مرکز بازپروری، صیانت و اشتغالزایی شهید زیادیان، کمپ ترک اعتیاد اخوان و مرکز نگهداری معتادان متجاهر در فشافویه همه برای ساماندهی معتادان متجاهر در تلاش هستند و کارگروهی با مشارکت نهادهای متولی نسبت به جمعآوری و اسکان این افراد تصمیمگیری و اقدام میکند همچنین مدت نگهداری و دوره درمان آنها را تا یک سال افزایش میدهند.
وی با تاکید بر لزوم بازپروری معتادان متجاهر، ادامه داد: بازآموزی و کارآموزی دو اقدام مهم در مراکز ماده ۱۶ است و دورههای آموزشی با هماهنگی سازمان فنیوحرفهای برای مهارتآموزی و حرفهآموزی آنها در این مراکز برگزار میشود همچنین بیمه این افراد نیز در دستور کار نهادهای متولی قرار دارد.
نیکوکار اضافه کرد: اقدام دیگر در مراکز ماده ۱۶ این است که در کنار افزایش ظرفیت و مدت زمان نگهداری از معتادان متجاهر، خانوادههای آنها نیز شناسایی و دعوت میشوند و تا با برگزاری دورههای مشاوره و روانشناسی، زمینه برای بازگشت این افراد به خانواده فراهم شود.
خیرا هم معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان تهران به ایرنا گفت که هشت مرکز غربالگری در این استان فعال است و با ظرفیتسازی شکل گرفته توسط بهزیستی، همه معتادان جمعآوری شده غربالگری میشوند.
ثبت دیدگاه