حدیث روز
امام باقر علیه السلام : زمانى كه فاطمه عليهاالسلام در گذشت، امير مؤمنان عليه السلام بر بالين او ايستاد و فرمود: «بار خدايا! من از دختر پيامبرت راضى هستم. بار خدايا! او تنها شد. پس همدم او باش. بار خدايا! او مهجور شد. پس تو، به او بپيوند. بار خدايا! به او ستم شد. پس تو داوَرَش باش كه تو، بهترينِ داورانى» .

سه شنبه, ۸ اسفند , ۱۴۰۲ Tuesday, 27 February , 2024 ساعت ×
مصرف نمک خانوارهای ایرانی ۳ برابر میزان مجاز جهانی
۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۵
0

  رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر میزان مجاز اعلام‌شده از سوی سازمان جهانی بهداشت است، گفت: مهم‌ترین دلیل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است. با کم کردن مقدار نمک مصرفی خود، در طول […]

 

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر میزان مجاز اعلام‌شده از سوی سازمان جهانی بهداشت است، گفت: مهم‌ترین دلیل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است. با کم کردن مقدار نمک مصرفی خود، در طول زمان به طعم کم‌نمک هم عادت می‌کنید.دکتر سیما اورنگ با تاکید بر لزوم کاهش مصرف نمک اظهار کرد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، بیشترین مقدار مجاز مصرف روزانه نمک ۵ گرم معادل یک قاشق مرباخوری است که این مقدار شامل نمکی که به طور طبیعی در غذاها وجود دارد نیز می‌شود؛ این در حالی که میزان مصرف نمک در خانوارهای ایرانی دو تا سه برابر این مقدار است.وی افزود: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که ۳۳ درصد بزرگسالان دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند یعنی از هر سه بزرگسال، یک نفر به فشار خون بالا مبتلا است. بنا بر توصیه این سازمان، با کاهش مصرف نمک به کمتر از ۵ گرم در روز (معادل یک قاشق مرباخوری) می‌توان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش داد. رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: به جای نمک می‌توان از ادویه‌هایی مانند مرزه، نعناع و ریحان خشک در غذاها استفاده کرد. همچنین برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها می‌توان به جای نمک، سبزی‌های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید را جایگزین کرد.وی با بیان اینکه مصرف غذاهای چرب و پرنمک هر روز فرد را به سکته قلبی نزدیک‌تر می‌کند، بیان کرد: کاهش مصرف نمک، از انسان در برابر فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی – عروقی و کلیه، پوکی استخوان و برخی از سرطان‌ها مانند سرطان معده محافظت می‌کند. اورنگ با بیان اینکه نمکدان باید از سفره یا میز غذا حذف شود، گفت: مصرف نمک باید کاهش یابد اما برای همان مقدار کم مصرفی هم باید از نمک یددار استفاده شود. نمک یددار تصفیه شده نیز باید در ظرف دردار تیره‌رنگ و دور از نور نگهداری شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.