سیدمحمد علی ابطحی، با اشاره به نقش احزاب در کارآمدسازی نظام اجرایی و سیاسی کشور، بیان کرد: از نگاه بنده مشکل احزاب در ایران چندین مسئله است؛ اولا اینکه در کلان مسئله بخشی از حاکمیت خیلی علاقه مند به وجود احزاب قدرتمند نیست. دوما اینکه بر اساس قانون اساسی کشور باید احزاب در چارچوب نظام ولایت فقیه رفتار کنند. طبیعتا به شکل کلان دیدگاه های سیاسی و اجتماعی اساسی ابلاغ می شود و طبیعتا احزاب خیلی جای مانور در این حوزه ندارند.
جامعه ما خیلی به شکل حزبی رشد پیدا نکرده است
وی اظهار کرد: به دنبال این مسائل جامعه ما خیلی به شکل حزبی رشد پیدا نکرده است. از سوی دیگر تاریخچه احزاب قدرتمند در ایران به ویژه احزاب چپ در ایران نیز تا حد زیادی تاثیر منفی بر جای گذاشته است. خیانت هایی که برخی از احزاب بزرگ کردند تا جایی که حتی بین سیاستمداران اینکه بگویند ما وابسته به هیچ حزب و گروهی نیستم، نوعی افتخار است. همه این ها یک فرهنگ سازی منفی در جامعه ایجاد کرده است.
توجه به احزاب خودی به معنای تقویت تحزب در کشور نیست
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه تصریح کرد: فکر نمی کنم که دولت خیلی نقش مهمی در تقویت احزاب داشته باشد. به اضافه اینکه امروز احزاب رسمی در سطح کشور به معنای احزاب واقعی نیستند که چند حزبی با دیدگاه های مختلف باشند. بیشتر یک دیدگاه عمومی هستند. تقویت احزاب درون حکومتی نیز به معنای حزبی نیست بلکه بیشتر به معنای حمایت از جریان خودی هست. این تقویت خیلی به معنای ارتقای جایگاه احزاب در دنیای احزاب نیست.
وی در ادامه تاکید کرد: دولت ها نیز اگر بخواهند حمایتی انجام دهند طبیعتا به سراغ احزاب خودی می روند که این خیلی به معنای تقویت تحزب نیست. رئیس جمهور تاکنون تلاش خوبی در بین احزاب انجام داده است. رئیس جمهور تاکنون نسبت به احزاب درون حکومتی توانسته رویکرد موفقی داشته است. اصل وفاق ملی که رئیس جمهور به آن پایبند است می تواند در نزدیکی جناح های درون حکومتی موثر واقع شود. اما طبیعتا رئیس جمهور باید به ۶۰ درصدی که پای صندوق های رای حضور پیدا نکردند نیز توجه داشته باشد.
ثبت دیدگاه